Обичайно и тази сутрин беше студено, но необичайно по най-високите върхове, беше с цели 10 градуса по-топло от най-студените градове. В Кюстендил и Драгоман- минус 4, на връх Ботев, Черни връх и Мургаш- плюс 5-6 градуса!

Днес отново ще бъде слънчево и тихо. Сутринта на отделни места, главно около Дунав ще има краткотрайни мъгли. Максимални температури, в почти цялата страна, между 15° и 20°, в София 15-16°.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от изток и югоизток, пише бтв. Максимална температура на 1200 метра 14°, на 2000 метра около 9°.

В петък ще преобладава слънчево време. Ще бъде почти тихо. Преди обяд по Черноморието, на места в източните части на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина ще има ниска слоеста облачност, в отделни райони там - мъгливо. В планините ще е слънчево и по-топло. Температурите ще са почти без промяна - минималните между минус 1° и 4°, максималните между 14° и 19°.

През почивните дни ще се появи северозападен вятър, в неделя ще е до умерен. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България, без валежи.

Дневните температури ще се понижат слабо. В началото на новата седмица времето ще бъде ветровито. Ще има променлива облачност, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат: минималните ще са предимно между 4° и 9°, максималните – между 16° и 21°.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg