Едва ли някой предполага, че кората на нара е лечебна. Изследователи откриха за какво може да се използва тя. В своя доклад те съобщават, че кората от нара има силни антибактериални свойства.

В експеримент учените са открили, че при лекуваните с  кора на нар загубата на тегло и смъртността е по-ниска.  Екстрактът от кората на нар може да намали и тежестта на бактериалните инфекции.

Други ползи за здравето от този плод

Помага за подобряване на производителността.Консумацията на екстракта от нар преди тренировка води до повишен кръвен поток, намалена умора и повишена работоспособност. Също подобрява пъметта и предотвратява възпаленията в тялото.Изследванията показват, че сокът от нар има когнитивни свойства.

12-седмично проучване при диабетици установи, че пиенето на сок от нар ежедневно намалява маркерите на възпаление.Помага и на хора с риск от сърдечни заболявания.

Ето защо трябва да ядете нар тази есенТези малки, но мощни топчета са пълни с антиоксиданти

За профилактика на вирусни заболявания се препоръчва напитка от кора на нар. Тя помага за укрепване на имунната система и ускорява лечението на грип, остри респираторни инфекции.

Необходими са ви следните продукти:

5 гр сушен джинджифил

5 листа прясна мента

10 мл мед 

15 гр прах от кори от нар

200 мл вода

Приготвяне: Смесете всички сухи съставки и ги залейте с вряла вода. Оставете сместа да престои за 10 минути. Когато напитката изстине малко, добавете мед и лимон на вкус. Консумирайте по 2-3 чаши дневно.