Интровертите обикновено се възприемат като отчуждени, „забили в нещо“ и незаинтересовани. Представете си героя Джеймс Бонд от романа на Иън Флеминг, а и от филмовата поредица за него. Той не показва открито емоциите си, дори не се виждат по лицето му.

Той е уверен, целеутремен, замислен и тих. Прави ли го това по-малко или повече привлекателен е ключовият въпрос?

Интровертите никога не са поставяли себе си като център на привличането в груповите събирания, но принадлежат към най-невероятно привлекателните и очарователни хора, с които ще се сблъскате.

Те са мистериозни

Те притежават тази тайнствена аура. Хората се чудят какво им се струва, но не могат да разберат всичко. Това ги прави плашещи и невероятно очарователни наведнъж. Няма съмнение, че те са напълно погрешно разбрани от хора, които са по-отдалечени и вокални в обществото.

Те са предпазливи в това, което ще кажат

Нищо не изглежда да изглежда глупаво и непривлекателно по-бързо, отколкото да кажеш неща, които са неподходящи, защото бързаш да говориш и не оставяш време, за да помислиш над думите си. Всъщност интровертите няма да кажат нито дума, освен ако не е важно да се каже. Веднъж щом заговорят, те просто ще кажат каквото е необходимо, за да стимулират интереса ви, като ви оставят да искате повече. Колкото повече приказват, толкова по-завладян ставаш и искаш да ги чуеш още.

Приятна компания са

Това може да ви изненада, но редица интроверти са най-позитивните и приятни хора, с които ще се сблъскате. Обикновено са любящи и спокойни. В един натоварен свят, където всичко е свързано с бързане и с фокус върху това да се стремиш да бъдеш център на внимание, тяхната хладна природа е изключително привлекателна

Те са вътрешно мотивирани

Хората, които са интроверти са много силно вътрешно мотивирани. Това означава, че те са целеутремени на базата на дълбоки убеждения вместо някакви плитки, външни фактори като признание и награда.

Те познават добре себе си, какво харесват и какво е важно в живота им. Ето защо те са тези, които обикновено преследват своите истински страсти въпреки неудобствата и рисковете. Всеки, който е страстен и мотивиран от по-големи ценности, без съмнение е вдъхновяващ и привлекателен.

Интровертите са мечтатели

Хората, които са интровертни, се губят в мислите си и излизането от този преход поражда прекрасни и освежаващи идеи. Ще бъдете очаровани, когато сте с интроверти, защото те ще ви позволят да влезете в техния свят на очарования и нови идеи.

Те са добри слушатели

Изглежда, че всеки в екстровертния свят днес е погълнат от самия себе си и каквото има в неговия ум. Всеки ден изглежда като състезание, в което всеки иска да каже нещо и никой не предпочита да слуша. Ето защо, ако някой се интересува от друг и желае да ги чуе, това е много привлекателно за нас. Те слушат и разбират, което става изключително специално и рядко. Това стимулира по-силна връзка и по-здравословни отношения.

Те са усърдни и блестящи

Интровертите обикновено се увличат в изучаването и четенето. Те обичат да учат и да разгадават най-новите неща за себе си. Предимство е да прекарваме времето с хора, които са добре информирани и горещо заинтересовани да научат повече, отколкото тези, които са незаинтересовани и невежи.

Интровертите са наблюдателни

Има неща, които интровертите виждат, че другите обикновено пропускат или не разпознават. Светът е тяхната страна на чудесата с различни възможности навсякъде. Те непрекъснато търсят информация и я използват като храна за постигане на творческа изява. Когато сте с тях, нищо не се пропуска. Обикновено изглежда, че интровертният човек знае през цялото време какво би искал дори и без да казваш нищо.

Интровертите мислят извън всякакви рамки и са креативни

За интровертите в вродено да прегърнат самотата, да мислят, да действат творчески и да се съсредоточат интензивно върху дадена тема, ги прави великолепно привлекателни и забележителни хора. Те са изключително творчески в безброй области. Това до голяма степен се дължи на това, че самотата е основната съставка по отношение на творческия успех. Те не се страхуват да бъдат сами; освен това те ценят личната неприкосновеност.

Предава: skafeto.com