Меркурий ще премине в ретрограден режим три пъти през 2021 година, като първият започва още тази събота. От 30 януари до 21 февруари ще се настани във Водолей. През този период ще настъпят недоразумения в политически, икономически и семеен план като цяло.

От 29 май до 22 юни пъргаво ще се настани в Близнаци. Това е предупреждение за допускането на грешки във всяко едно отношение и е препоръчително по възможност да се избягват подписването на договори, закупуването на нови предмети и прокарване на нови закони, или проекти. В същото време това е благоприятен период за планиране и подготовка на неща, които със сигурност ще се случат на по-късен етап.

Периодът на ретрограден Меркурий, който стартира от 27 септември и ще приключи на 18 октомври във Везни, ще доведе до неблагоприятни резултати, срив на нервната система и най-вече способността на обществото трудно да реализира желанията си.

Скрите послания на ретроградните планети през 2021! Какво да очакваме?Меркурий ще е ретрограден три пъти, в ретрограден Сатурн изплащаме кармични дългове

През първия етап ретроградният Меркурий ни насочва към необходимостта да обърнем повече внимание на това, което нашите възрастни роднини имат да ни кажат. Време е да се включите в общността (символизирана от Водолея) и да помислите върху духовните послания (представени от Рибите), които вероятно сте пропуснали преди.

Ако сте под знака Дева, Близнаци, Рак или Лъв и изглежда, че всичко върви с главата надолу, има обяснение за неволите ви. За съжаление, до края на месеца не можете да направите нищо, така че не правете големи планове и оставете нещата да се развият, съветват от edna.bg.

Лъвовете, Водолеите, Телците и Скорпионите, родени през последните три дни от зодиакалните си знаци, ще усетят изцяло влиянието на ретроградния Меркурий. Този аспект на планетата може да ни помогне да разберем детайлите на всяка житейска ситуация, да разкрием лъжи и несправедливи въпроси. Този период на ретроградния Меркурий ни помага да се поправим, когато реагираме на ситуации без да мислим. Това е момент на яснота и откровеност за всички.