Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата скритото послание на слънчевите магнитни бури и ретроградните планети през месец септември.

Прогнозите за септември вещаят бури из небесния свод. На преден план през тази година изскочи кармичното пълнолуние на 17.09.2020 година, което допринесе за големи размирици и на планетата ни.

Едно необичайно от години обаче събитие се задава и това са слънчевите радиационни бури(магнитни бури), които осезателно настъпиха още в началото на септември месец. Интензитета  на слънчевите магнитни бури ще имат своят пик от 24 септември до 28 септември тази година.

Според редица астрофизици Слънцето ще изригва 11 пъти повече от слънчевия изблик състоял се на 28 август 1859 година. Ричард К. Карингтън стриктно е съблюдавал това явление по онова време и го е описал подробно. Затова и тази супер буря се именува „Събитието Карингтън“.

Учудващо за всички учени, слънчевата гневност е трябвало да трае обичайните три или четири дни. Вместо това, геомагнитна буря е приключила за около 17 часа, нанасяйки нечувани щети върху телеграфичните системи в цяла Европа и Северна Америка.

Предстоящите слънчевите бури се очаква да бъдат дори по-мощни отминалите през 1989 г. Това събитие ще сътвори редица проблеми с електрозахранването, телекомуникациите и прочие, и прочие.

Без съмнение настъпилите вече магнитни бури ще се отразят и на здравето ни. Смущенията в магнитосферата през септември може да предизвикат здравни проблеми у много хора като - дискомфорт, слабост и лошо здраве като цяло.

Най-вече под риск са страдащите от сърдечни проблеми. Професор Стайнбах съветва да се избягва шофирането по това време, употребата на алкохол в големи количества, силни емоции и всичко останало, което може да предизвика стрес. тъй като има вероятност от хаос във вестибуларният апарат. Промените в геомагнитния фон, ще влияят силно на нашето здраве.

По-малки космически сътресения, които наричаме „дни с опасност“ се очакват на 6 септември, 29 и 30 септември. Вибрациите в тези дни се отразяват негативно главно на хората с психологически разстройства и хипертония. Безсънието се влошава, емоционалната възбудимост нараства - съветват повечето астролози.

„Септември е изпълнен с много интензивни и резки събития, в небето няма да има спокойствие нито за миг.  Напрежението ще ескалира в много силни сътресения в държавата ни.  Тенденцията, че ще има още ескалиращи събития, постоянно нещо ще се сменя, ще усещаме постоянно движение и динамика.“

Бих желал да допълня, че септемврийската астрологична сага е гарнирана и с доста планети, които ще са ретроградни по това време. От 10 септември до 14 ноември Марс става ретрограден. Това не е добър период за нови начинания – той може да създаде затруднения, да предизвика агресия, можем да станем войнствени един към друг.

От 23 септември имаме ескалация поради факта, че Меркурий ще бъде в квадрат със Сатурн, а допълнително напрежение ще имаме на 24 септември, когато Меркурий е в опозиция с Марс

На 27 септември Меркурий преминава в Скорпион, което ще доведе до напрежение в комуникацията ни.  На 29 септември приключва дългото пътуване на Сатурн и завръщането му в правилното и дългоочаквано положение.

Марс е ретрограден в Овен и всички действия ще стават все по-трудни. Не е добре да се започват нови начинания, да се правят хирургически интервенции, освен животоспасяващи.

От 10 септември до 14 ноември Юпитер е ретрограден в Овен. Ретрограден Уран от 11 май до 29 септември във Водолей - Козирог. От 23 юни до 29 ноември ретрограден Плутон в Риби.

Краят на месеца ще бъде силно ударен, защото ще има голямо вътрешно напрежение и голям взрив, предизвикан от планетите Юпитер, Сатурн и Плутон. Плутон ще бъде стационарен от 21 септември до четвърти октомври. Това отново ще е възлов  момент в сферата на властта.

Препоръчвам през тези септемврийски периоди, прием на повече плодове, зеленчуци и вода. Също така, по възможност да има по-малко включени електро уреди. Освен това, бъдете далеч от клетъчните си телефони, лаптопи, настолни компютри и електро уреди, когато спите - на разстояние минимум от 2 метра по възможност. Кратките разходки рано сутрин и късно вечер ще ви бъдат само от полза.

Красимир Куртев, езотеричен анализатор и астрологичен наблюдател - Doctor Honoris Causa.