За втори път след 11 години Адриана Николова, известна като Печенката, отново e световен шампион по бийтбокс.

След като печели първата си титла, тя става част от журито. Такъв е бил планът и за последното издание.

„Като мухичка ми се прокрадна през главата, че искам да участвам. На следващия ден ми се обади председателя дали искам да журирам. Отговорих, че ще журирам, но не спрях да мисля, че искам да се състезавам. Започнах да репетирам. Колебаех се – имам какво да губя, нямам какво да губя. Обадих му се късно“, каза пред БТВ Адриана Николова.

„На финала бях срещу французойка, която беше много агресивна. Буташе ме, което е строго забранено. Аз, започвайки рунда, си затворих очите, при което тя се навря в ръката ми, а аз я ударих без да искам. Трябваше да я дисквалифицират, но не исках. После ми се извини. Беше мъжки финал. Публиката е свързана с нашето изкуство и разбират от бойтбокс. Аз съм доволна от реакцията“, обясни тя.

“Аз се хванах на бас с моите ученици, тъй като постоянно ги карам да участват. Казаха ми, че ако участвам на световното и спечеля, ще участват навсякъде. Голяма част от тях бяха в Берлин и ме подкрепяха“, добави Адриана.

„За 11 години бийтбоксът се е развил много. За 11 месеца трябваше да науча много нови неща. Старая се да поддържам ниво, но едно е да правиш концерт и е друго, когато се състезаваш. Децата ме подкрепяха много. Аз работя с деца 10 години. Много ги обичам всички. Най-малкият е на 5 години, а най-възрастният – на 52 години. Много татковци се записват в школата със своите деца, за да правят дуети – ако детето пее, бащата прави бийтбокс“, коментира световният шампион по бийтбокс.