Само 24 часа са ни необходими, за да отидем на много места в Европа, да се разходим, да пием по кафе, за изядем по един хубав сладолед и да се приберем. Благодарение на отворените граници и нискотарифни полети вече е възможно да разнообразим уикендите си.

Едно такова място е Милано. Преди години само блян, днес абсолютна реалност. Само за ден бихте могли да видите най-големите забележителности на града. Миланската катедрала, намира на централния площад Пиаца дел Дуомо, е мястото, което задължително трябва да видите. Тя е и символ на града заедно с миланската „Ла скала“, също забележително място, а в близост до нея е и високо въздигащата се статуя на Леонардо да Винчи.

Имайте предвид, че катедралата е много посещавана и опашките се вият, а влизането може да отнеме часове. Като символ на града пред нея винаги има хора, които искат да запечатат на снимка времето прекарано там. Строителството ѝ отнема почти шест века и е втората по големина катедрала в Италия.

От нея можете да тръгнете към „Ла скала“ като вероятно пътят ви ще мине през прословутата търговска улица, осеяна с бутикови магазини с марки на любими моделиери. Но да се върнем на театъра, който е изграден в годините между 1776 -1778 и носи името на църква, на чието място е построен.

Можете да посетите и Salone del Milano, където ще откриете уникални предложения за декоративно и техническо обзавеждане на интериори.

Местата, на които можете да пиете ароматно кафе, да хапнете вкусен сладолед, истинска италианска пица и да вкусите невероятно ароматно вино, са безкрайни.

 

Приятна разходка!