Японската бананова диета не е сложна, тя е евтина и в зависимост от теглото ви може да ви помогне да загубите от двa до десет килограма за по-малко от две седмици. Това може да не звучи като голяма гаранция, но всички се позовават на опита на създателите на тази диета.

А именно, Сумико Ватанабе, фармацевт от Осака, измислила този лесен хранителен план, за да помогне на съпруга си да ускори метаболизма си и да се пребори с наднорменото тегло. Твърди се, че е загубил 17 килограма само за няколко седмици.

Правилата за тази диета са много прости.

За закуска трябва да ядете банани с 1-2 чаши вода със стайна температура. Можете да ядете повече от един банан, но не прекалявайте, ако един ви е достатъчен. Яжте бананите пресни, без да готвите, замразявате и добавяте кисело мляко или мюсли.

Водата, която пиете, трябва да е със стайна температура и да не е студена.

Що се отнася до другите ястия, няма конкретни препоръки за това какво трябва да ядете за обяд или вечеря, няма преброяване на калории и на практика няма забранени храни. Важно е да ядете по-малки порции и никога да не преяждате. Спрете, когато ви е най-сладко и се опитайте да се придържате към здравословните храни.

Ще трябва да се откажете от десертите, а алкохолните напитки, сокове и кафе не се препоръчват. Ако наистина изпитвате нужда от сладкиши, след 15 часа можете да хапнете ред шоколад или някакъв плод.

Не яжте след 20:00 часа. Би било идеално, ако завършите храненето до 18:00. Диетата се пази 7 или 14 дни.