Преди да се отправите за по напитка по време на Happy Hour, помислете. Защото всички тези питиета, които планирате да изпиете, носят и своите калории - някои повече, други по-малко. Но за да не се чудите колко калории сте изпили, от Huffington Post правят списък на най-разпространените напитки и енергийната им стойност.

И това е интересно: Напитките със захар повишават кръвното, пише Блиц. Имайте предвид, че не всяка марка от определена напитка съдържа същия брой калории. Например, съдържанието на калории във вината варира значително и може да е между 125 калории на порция за бяло или червено до 300 калории за десертно вино.

Също така трябва да отбележим, че на етикета може да не откриете съдържанието на калории за любимата ви напитка, защото алкохолните компании не са законово задължени да предоставят хранителна информация. И също така запомнете, че ако към алкохолната напитка има добавка, калориите се изстрелват нагоре.

Вижте колко калории съдържат най-популярните напитки и внимавайте за килограмите си. 

Бира – около 170 кал за 330 мл. Бира, лайт – 96 калории за 330 мл. За да сте сигурни в броя на калориите, гледайте етикета на всяка бира обаче.

Червено вино, Каберне Совиньон, Франция – 160 калории за 150 мл. Калориите във виното варират межди 120 и 190, но поне тези калории идват с множество ползи за здравето. Вино, розе – 100 калории за 150 мл. Ето една причина да харесвате розе. Шампанско – 100 калории за 100 мл. (Moet) 

Ябълков сайдер – 150 калории за 350 мл. Все пак това е по-добрият избор спрямо бирата.

Текила – 104 калории за 45 мл. Солта и лимонът не са включени.

Уиски - 104 калории за 50 мл. (Джак Даниелс) Ако го пиете с кола обаче калориите се удвояват.

Водка – 101 калории за 50 мл. (Абсолют) Почти едни и същи калории като текилата и уискито.  

Джин - 97 калории за 50 мл. Това е без тоника, разбира се.

Ром – 96 калории за 50 мл. Но не в мохито или в коктейл с кола, чист.