В забързаното ни ежедневие е трудно да се лавира между домакинските задължения и работата, но това не означава, че трябва да се храните само с вредна храна. Предлагаме ви една бърза рецепта, която ще се хареса на всички у дома - макарони в гювече. 

необходими продукти:

1/2 пакет макарони

1 с.л. зехтин

сол и пипер на вкус

1 чушка

1 домат

кашкавал

начин на приготвяне:

1 Сварете макароните в подсолена вода до омекване. Изцедете ги добре, овкусете ги със сол и пипер.

2 Нарежете чушката и домата и ги задушете в зехтина. Добавете макароните и разбъркайте за няколко минути.

3 Прехвърлете макароните в гювечета, добавете настърган кашкавал и ги запечете за около 20 мин на 220°С във фурната.

Използвайте по желание пармезан, добавете колбас или кайма по избор.