81-годишна жена от Бостън, която управлява влакове за транспортната администрация на залива Масачузетс, беше обявена за най-стария влаков оператор в света от Световните рекорди на Гинес .

Хелън Антенучи, която започва работа за MBTA на 53-годишна възраст през 1995 г., управлява влакове на Blue Line от близо три десетилетия.

„Имах пет дъщери“, каза тя за Световните рекорди на Гинес . „Това беше начин да ме измъкне от къщата и да си намеря малко спокойствие и тишина.“

Тя беше обявена за най-стария железопътен оператор в света, след като колега кандидатства в Книгата на рекордите на Гинес от нейно име. Антенучи не знаеше за заявлението, докато записът не беше официален.

"Не знам за какво е целият този шум. Ставам всеки ден и правя това, което обичам да правя. Не много хора могат да кажат това на моята възраст", каза тя. „Бих искал да благодаря на всички мои колеги, семейство, приятели и пътници за тяхната подкрепа да превърнат всеки ден в прекрасно пътуване.“

Антенучи, която наближава 82-ия си рожден ден, каза, че няма планове да се пенсионира.

„Ще докарам пътниците си до и откъдето трябва да отидат, докато моята организация не ми каже, че не мога, но не виждам това да се случи скоро“, каза тя.