Телец

Като имаме предвид колко си привързан към удобствата, упражненията за теб не трябва да са много трудни и натоварващи. Упражненията за врата и раменете са от първостепенен приоритет.

Дева

Девите винаги следят да са в добра форма, затова фитнес тренировката за теб не е проблем. Упражнения, изискващи много енергия, са най-добрият избор, затова ако си Дева, не се колебай, а отдели време, за да практикуваш колективни спортове.

Козирог

Ако си Козирог, ти си късметлия! За Козирозите е най-подходящо да спортуват по-дълго, но не натоварващо. Йога и пилатес са идеалният избор, защото раздвижването на костите и ставите за теб е най-важно.

Овен

Ако си Овен, със сигурност обичаш да се състезаваш. Затова избери спортове и упражнения, в които се съревноваваш с останалите. Основните упражнения трябва да са за главата, въпреки това бъди внимателен и не се престаравай, защото претоварването води до неприятни травми.

Лъв

Лъвовете са много смели и волеви, затова ако си Лъв, се фокусирай върху упражнения, полезни за сърцето. За теб са подходящи фитнес центрове и тренировки с много хора, защото ти обичаш голяма компания, пред която да покажеш, че физическата ти издръжливост няма граници.

Стрелец

Една от добрите страни на това да бъдеш Стрелец, е фактът, че по принцип си силен и здрав. Екстремните спортове, изискващи голяма гъвкавост, ще те изпълнят с енергия, но все пак трябва да си внимателен. Бедрата и ханшът ти са силни, затова прави всичко възможно да ги поддържаш в добра форма!

Рак

Дейности, които укрепват ръцете, гърдите и цялата горна част на тялото са най-добрият избор за теб. Затова вземи банския си и отиди да поплуваш в близкия басейн. Майкъл Фелпс, един от най-добрите плувци в спортната история, също е Рак… 

Скорпион

Скорпионът буквално цъфти, когато трябва да изпълнява натоварващи, състезателни дейности. Ако си Скорпион, най-много ще ти хареса вдигането на тежести, тренировка по бойни изкуства или триатлон.

Риби

Рибите трябва да са близо до водата, затова водните спортове са правилният избор за теб. Водна аеробика, водно поло, сърфиране или плуване са идеалните спортове. Само спортувай без много усилия и свръхнатоварване. Работи и за мускулите на краката, защото това е слабото място на тялото ти…

Близнаци

Скуката е неприемлива за Близнаците, затова се възползвай от всеки свободен момент, за да бъдеш активен. Гимнастика, йога, тенис, фехтовка или плажен волейбол – всички тези спортове ще те поддържат в добра форма. Практикувай спортове и дейности, които ще развият горната част на тялото ти, защото там именно е твоята сила.

Везни

Спокойните тренировки са най-подходящи за Везните, например обикновени кардио тренировки. Една подсказка: ханшът, дупето и бедрата са най-силните ти части (а навярно и твоят най-голям капитал J), затова тренировка със степер пред телевизора за теб е най-добрият избор!

Водолей

Творчеството, свободата и закачките са ти присъщи, затова избери и спорта си според тези качества. Танци, спортуване в отбор и необичайни физически дейности са най-доброто за теб, но трябва да поработиш и върху издръжливостта си, ако искаш да се поддържаш във форма.

Източник: checkonline4you.com