Често казваме, че да се получи връзката между двама души е нужна химия. Но това дали ще бъдем привлечени от някого зависи от много неща. На първо място за мнозина е външният вид. Но, оказва се, на подсъзнателно ниво влияние върху нашите чувства и емоции оказват и редица други фактори.

Според изследване, проведено в Penn State University, хората, чиито гласове са в ниските тоналности, са по-привлекателни за дългосрочни връзки. А мъжете, които могат да се похвалят с подобен тембър, са считани за по-успешни и внушаващи респект.

И това си има много просто обяснение. И в дивата природа хищниците са тези с дълбоки, дрезгави гласове. Затова и хората, които имат подобен нисък глас, се смятат за "големи и плашещи", независимо от физическите си дадености. А всяка жена иска до себе си мъж, който да излъчва увереност и тя да усеща, че може да я закриля.

Снимка 655515

Въпреки че живеем в ерата на дигиталното общуване, гласовата комуникация си остава една от водещите характеристики на хората. И е важно не само какво говорим, а и как го говорим. Може да използваме различни акценти и тоналности, но височината на гласа си остава негов водещ аспект.

При проведения научен експеримент се оказва, че мъжете и жените с по-ниски гласове звучат по-предизвикателно и привлекателно. И именно те биват избирани като партньори за по-дългосрочни връзки. А дамите с по-ниски гласове създават усещане за нещо детско и не толкова сериозно, затова и мъжете в повечето случаи ги предпочитат за мимолетни авантюри, пише Daily Mail.

 

Източник: Lifestyle.bg