Точно както виното има своите видове, така и хората се различават по личностните си характеристики, някои са опияняващи с харизмата си, други са газирани и пенливи през цялото време.

Немалка част от хората вярват, че тяхната зодия определя личността им. Ето защо ви предлагаме вино според зодията, за да сте винаги в унисон със себе си:

Овен

Вие сте смели и обичате да правите нови неща. Точно заради това всяка новост трябва да бъде отпразнувана с чаша хубаво вино. Оранжавото вино се получава от бели винени сортове грозде. Няма начин да ви сбъркат. В свят, в който хората наблягат на бялото или червеното, вие се отличете с оранжаво! Макар да се прави по технологията на червеното вино, то е доста по-различно. Отговаря на вашите изисквания винаги да бъдете оригинални - това действително е един изтънчен и оригинален избор.

Телец 

Като Телец вие със сигурност имате вкус за добър живот. Бароло! Класическите пиемонтски вина Бароло ви карат да си кажете "мммм", което веднага е придружено с приятна тръпка, която завладява коремната ви област. Обичате хубавите неща и това си е! Онова, което прави живота съвършен за вас, обаче е хубавото вино. Кралят на вината Бароло отлежава поне 3 години преди да бъде пуснато в продажба. Пикантно, ароматно и палаво вино - тъкмо като за вас!

Близнаци

Близнаците могат да бъдат както сладки, така и кисели. Шени Блан е за вас - бяло вино от Южна Африка. Обичате да изпробвате сте различни. Рутината ви убива, затова имате нужда от вино, което отговаря на вашите изисквания. Шени Блан има много свеж вкус за сухо мино. Ароматите на ябълка, мед и портокалов дъх се комбинират прекрасно с порция суши например.

Рак

Ракът е защитник на семейните идеали и ценности. Той пази както себе си, така и близките си. За личност със силна воля като неговата отива виното зинфандел, то е онова, от което се нуждаят. Боровинков аромат и бърз ефект - такова е зинфандел - една глътка никога не стига.

Лъв

Като истински царе те са готови за светлините на прожекторите. Романтика и достойнство се съчетават в личностите от този знак. Лъвове, вие обичате да празнувате живота и затова никога не бихте отказали чаша пенливо шампанско. Пробвайте газираната напитка от Испания, ако досега не сте имали този шанс! Няма да съжалявате.

Дева

Здраво стъпили на земята те искат да контролират всичко. Обичат неща, направени бавно, внимателно и прецизно. Пино ноар се прави точно така. Деликатно вино за деликатни личности, които с наслада отпиват всяка глътка.

Везни

Везните живеят в баланс с всички части от живота. Обичат красотата, нежността и блясъка. Виното, което подхожда за тях, е Ризлинг.

Повечето хора го обичат, защото е сладко и може да се съчетае с различни блюда, дори с нещо лютиво. Не само помага на Везните да се отпуснат в обстановката, но и са чудесни в комбинация, с каквото и да е в менюто.

Скорпион

Скорпионите не обичат да си губят времето. Те са страстни, мотивирани, работохолици, ето защо един Скорпион никога няма да сгреши, ако си поръча Каберне совиньон. Тази класика във винения жанр е превърнала и много трезвеници в истински бохеми.

Стрелец

Стрелците винаги гледат мащабно и от високо на живота. Възможностите ви за комуникация се подобряват значително след чаша-две. Словенското вино теран е уникално. Една глътка и ще искаш да го споделиш с всичките си приятели! 

Козирог

Работейки усърдно, те са готови на всичко, за да стигнат до върха и да получат пари, власт и слава. Козирозите обичат класическото и завладяващо бордо. Понеже са зодия, която цени качеството и консистенцията на нещата - знаят, че всяка инвестиция в бутилка бордо е нещо рентабилно и напълно ще задоволи желанието им за глътка наслада. 

Водолей

Водолеят е непредсказуем и иновативен. Затова биодинамичното вино ще задоволи жаждата им за нещо ново и неочаквано. Това вино има вкус по-скоро на кисела бира, отколкото на традиционно червено вино. Охлажда се за 30 минути в хладилника и е много подходяща лятна напитка.

Риби

Рибите са въплъщение на емоция. Те са чувствителни, творчески и изключително артистични. Petillant-Naturel e тип шампанско. Газировката му не е толкова "агресивна", колкото на класическото шампанско и няма добавена захар. Различно! Точно като вас - вие мразите да ви лепят етикети и да ви "побират" в рамки. Това вино е прекрасен избор за нестандартни личности със свободен дух!

Още новини ТУК

TNS.bg