Български и чужби доктори около пет пъти съобщавали на красивата Венета Харизанова,че има онкологично заболяване. И пращали отраканата моделка в ракова болница с думите: „Дано да оживее”. За кошмарните си преживелици Венета разказа пред камерите на Нова телевизия. Началото било странно. Венета била в Дубай да снима реклама за първия биокрем в света, дело на живееща в Ел Ей принцеса. Една вечер тя хапнала морски дарове.На сутринта се събудила цялата подута и с тотална невъзможност да диша. Тя се обадила на майка си- лекар у нас и и казала: „Чакай ме на летището с урбазоните”. 

Българските доктори веднага я сложили на системи, влели й всички възможни противоалергични лекарства. Сложили я на глад. Но никой не могъл да намери причината какво й е. Дори на втория месец, когато била само на ориз, пак не се намерило решение. 

Тя си вдигнала парцалките и отишла в най-добрата клиника във Виена. Точно там, светило в световната имунология и съобщил, и то точно на Великден,че има левкоцитна левкимия. И й остават няколко месеца живот. „В първия половин час не знаех дали да пищя или да плача. Стоях и гледах в тавана”, връща се назад Венета. Тя си дошла в България и ходела напред-назад, но сама. Защото била адски изнервена. 

Върнала се във Виена и се оказало,че докторът бил сгрешил. Той и се извинил и й опростили сметката в клиника за 3800 евро. 

Миналата година на 23 декември родни доктори съобщили на майка й в коридора, че тя има рак.”Отивайте в Онкологията и дано дъщеря ви да оживее”. При което жената колабирала. А Венета ги попитала дали им прилича на раковоболна, след като е бягала пет километра преди това. „Хора, вие вече пет пъти ме морите”, отсякла ядосаната хубавица. 

Една нейна приятелка насиля я завлякла при хомеопат. И той намерил решение на нейната болест с дражета от 3 лева. И вече втори месец Харизанова се чувства перфектно.