Можете да върнете добрия вид на килима без скъпи продукти за почистване. Домашните средства обикновено вършат работата също толкова добре. Ако килимът се използва неправилно, като изтривалка, скоро той вече не изглежда толкова уютен - но дори и да сте внимателни с него, рано или късно ще трябва да го почистите.

Минерална вода за почистване на килима:

Така се поправят големите повреди. Като цяло минералната вода е полезен лек за първа помощ при мръсен килим. Няма особено значение за какво петно ​, малко минерална вода на мястото на инцидента ще внесе ред. Минералната вода не винаги е достатъчна, за да се отървете от петна. Ако се наложи, трябва да опитате едно от следните домашни средства.

Почистете килима лесно със сода за хляб:

Сода бикарбонат може да ви помогне с почти всякакъв вид мръсотия - домашният лек дори прави чудеса с петна от килими. Поръсете праха върху петно ​​и внимателно сипете гореща вода. Понякога избягвайте да използвате вряща вода. След като содата за хляб престои няколко часа, за да подейства, можете да я почистите отново - петното трябва да изчезне.

Почистване на килима със сол:

За да се справите с това, трябва да действате бързо и да поръсите малко сол върху петното веднага. Продължете отвън навътре, за да не може мръсотията да се разпространи по-нататък. След това солта абсорбира грозното петно ​​и може да бъде отстранена с прахосмукачката. Но ако не искате да разчитате само на солта, можете да опитате друг гениален трик: петната от червено вино могат да бъдат покрити с петна от бяло вино.

Пяната за бръснене ще помогне за почистването на килима:

Нямате пяна за килими под ръка? Тогава просто опитайте с крем за бръснене. Поставете върху петното и го масажирайте бавно с четка. След това го премахнете. Но бъдете внимателни: пяната за бръснене не трябва да съдържа никакви оцветители или метанол