Спрингер шпаньол с „разбито сърце” е спасен, след като цяло градче събира 2000 паунда, за да купи пейсмейкър, пише „Дейли Мейл”.

Собствениците на кучето- Сиоукси и Ричард Нелсон, живеещи в Уудхаус Ийвс, Лестършир били съсипани, когато разбрали, че шпаньолът Алис има само още няколко дни живот.

Алис била заведена на ветеринар за пръв път, когато започнала да припада. Било установено, че има трета степен сърдечен блок. Единствената опция била да се направи операция и да се постави необходимото устройство. Госпожа Нелсън била в шок. Тя дори не знаела, че кучетата могат да имат пейсмейкъри. Гледката на болния любимец била сърцераздирателна и буквално съсипала семейството.

Отчаяните собственици призовали онлайн за парична помощ, тъй като нямали възможност да платят голямата сума. До няколко часа новината се разнесла из цялото градче. Приятели, познати и съседи събрали сумата за да подпомогнат операцията.

Без щедрите дарения, Алис не би била заедно със стопаните си, за да ги радва. Благодарността на семейство Нелсън към всички помогнали е безгранична.

Сега, след като е получила устройството, 3- годишната Алис се е възстановила от операцията и се наслаждава на живота.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg