Уил Смит нахлу на сцената на наградите "Оскар" и удари комика Крис Рок в лицето, задето се пошегува със съпругата му по време на неделната гала вечер.

Рок, връчвайки наградата за най-добър документален филм, с комедийна рутина се пошегува, сравнявайки късо подстриганата коса на Джада Пинкет Смит с външността на Деми Мур във филма "Редник Джейн" и предлагайки й да участва в продължението му.

Смит се приближи до Рок и му удари шамар, преди да се върне на мястото си до Джада, крещейки ругатни. Джада Пинкет Смит, която също е актриса, страда от алопеция и публично разкри диагнозата си през 2018 г.

Просълзениятт Смит трябваше да бъде „дръпнат настрана и утешен“ от Дензъл Уошингтън и Тайлър Пери по време на рекламна пауза.

„Уил и Крис, ще решим това като семейство. Точно сега продължаваме с любов“, каза Шон „Диди“ Комбс, представяйки следващия раздел.

Малко след това Уил Смит получи Оскар за най-добър актьор за ролята си в „Крал Ричард“ (Методът „Уилямс“), където играе бащата на шампионките по тенис Серина и Винъс Уилямс.