Родители на ученици от ОУ "Петър Берон" в Монтана изразиха недоволство, че част от децата са получили за закуска вафли с името и лика на премиера Бойко Борисов. От училището обясниха, че доставката на премиерските лакомства е абсолютно случайна, пише "Труд". Вафлите с образа и инициалите на Бойко Борисов били раздадени на 30 май.

„Децата имаха тържества и за да не губят полагащите им се закуски, наредихме на фирмата доставчик да осигури пакетирани закуски. Хората са донесли вафли, но тъй като имаме 14 начални класове бройката не достигнала и я допълнили с вафлите „Б. Б”. Това не е направило впечатление на никой. Няма нищо преднамерено и политическо в случая”, казаха от ръководството на ОУ "Петър Берон".

От закуските с премиерския лик получили част от децата от три паралелки. Някои от родителите обаче останали неприятно изненадани, след като чули, че децата им са "закусвали с министър-председателя".

“Не желаем да занимават децата ни с политика в училище. Още са малки, достатъчни са им проблемите, които виждат в живота, семейството и държавата”, коментираха майки и татковци.

В общинската управа на Монтана не знаеха за случая и заявиха, че ще направят проверка и ще вземат мерки подобни макар и непреднамерени инциденти да няма.

Въпросните вафли са на пазара от четири години, преди три имаше и мартеници с неговия лик. От пет пък се предлага и коктейлно вино с фамилията на Бойко, а преди две години селяни си кръстиха домашната ракия Борисовка. През 2012-та един русенец изрисува младия Бойко на капака на колата си.

TrafficNews.bg