Всички сме чували за феномена „любов от пръв поглед“. Натъкваш се на мистериозен непознат и само след няколко вече си уцелен от стрелата на Купидон и те връхлитат хиляди неописуеми емоции. Главата ти се върти, сърцето ти препуска, започваш да се потиш...

Да, да бъдеш безнадеждно влюбен си е наистина магическо преживяване, но възможно ли е това да се случи толкова бързо? Учени от университета в Сиракюз (Ню Йорк) вече са дали отговор на този въпрос. Според проучването е нужна само 1/5 от секундата, когато видим един човек, за да може в мозъка ни да се образува коктейл от адреналин, допамин и серотонин и да предизвика любовни трепети у нас, пише beu.bg.

Доказано е, че физиологично при влюбване тялото реагира по същия начин, както при една линия кокаин. Е, това обяснява защо понякога сравняваме любовта с наркотик.

И това не е всичко в зависимост от това кои части на мозъка активират химичните вещества в нас се заражда страстна, бързоразвиваща се връзка с много сексуално напрежение или пък емоционална връзка, която става все по-дълбока с времето. Така, че да възможно е да се влюбите от пръв поглед!

Още новини ТУК

TrafficNews.bg