"Никой досега не е изследвал хора, които всеки ден си вземат душ. Откъде идва убеждението, че душът е здравословен?", пита Уитлок.

Хората, които ежедневно се срещат с него, твърдят, че тялото му е чисто въпреки радикалното отхвърляне на козметиката в банята.

"Кожата му изглежда страхотно и мирише отлично", пише репортерка от Bloomberg Businessweek.

Тайната на хигиената са бактерии, които идват от тялото, твърди ученият. Те неутрализират вредните вещества в кожата и пазят от възпаления и акне, казва американецът.

Идеята му дошла, след като наблюдавал коне, търкалящи се в калта. Изследванията му показали, че животните го правят, за да си запазят кожата. Сега Уитлок иска да завладее козметичните пазари с микробите от мръсотията. Вече е разработил с фирма бактериален спрей с името "Майчина мръсотия", който е прозрачен, без мирис и струва около 44 евро. Който използва продукта един или два пъти дневно, може да се откаже от шампоана и душгела и да възстанови флората на кожата си.

"Ние сме изгорили мръсотията от живота си. Не прекарваме толкова много време в свободни пространства, колкото преди", коментира ръководителят на фирмата.

Ученият Уитлок се надява да може да убеди света в предимствата на продукта си. "Надявам се да достигна до 1 милиард души, които да използват спрея всеки ден", заявява той. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg