Каква е най-голямата грешка, която можете да направите на Свети Валентин? Да хванете първия букет, който ви виждат очите и да го поднесете на любимата си. Но езикът на цветята говори много повече, отколкото предполагате.

С поднасянето на цветя можем да кажем много неща, като се възползваме от тяхното значение. Когато обаче не познаваме езика им, можем сериозно да сгрешим с подаряването на неподходящ букет, който говори тъкмо обратното на онова, което искаме да кажем на любим човек, пише Az-jenata.bg.

Вижте кои цветя не трябва да подарявате на Свети Валентин и защо.


Никакви бели цветя

Бялото е символ на чистота, невинност и деликатност, но когато става въпрос за цветя тук значението е друго. Не е подходящо да поднасяте бели цветя за празника на влюбените, защото те нашепват всичко друго, но не и страст и любов, каквито послания вероятно се опитвате да отпратите на този ден. Пропуснете всичко бяло на щанда за цветя. По-добре се спрете на червеното и няма да сгрешите.

Карамфили

Карамфилите са красиви цветя с къдрави ярки цветчета, които въпреки червената си багра не са подходящи за Свети Валентин. Те далеч не са най-романтичното цвете, което бихте могли да поднесете. Според езика на цветята карамфилът нашепва раздяла. Неслучайно той е и най-често поднасяното на погребения цвете. Той казва: „Иска ми се да бъда с теб, но не мога“.

Лавандула

Лавандулата е цвете с превъзходен мирис, който има свойството да успокоява и предразполага към сън. На езика на цветята обаче лавандулата означава послание на недоверие. Не подарявайте това цвете на половинката си, дори неговото ухание да ѝ е любимо.

Мишорка

Вероятно мнозина не са чували името на това цвете. Мишорката се използва по-скоро за пълнеж към гарнировката на основните цветя в букетите. Тя е кичеста и има ситни бели цветчета. Миризмата на мишорката обаче не е никак приятна. Затова не е подходяща за поднасяне на важен празник като Свети Валентин.

Лалета

В Деня на свети Валентин вероятно искате да предадете послание за вечна любов, а поднасяйки лалета вместо това вие изпращате послание за бързо угасване на тази любов. Защо? Защото лалетата са едни от най-нетрайните цветя и бързата им смърт ще натъжи любимата ви. Вероятно е букетът от лалета да издържи едва няколко часа.

Оранжеви лилиуми

На всяка цена трябва да избягвате да подарявате оранжеви лилиуми на Свети Валентин, защото на езика на цветята оранжевите лилиуми означават омраза.

Антуриум

Антуриумът е красиво и интересно екзотично цвете, което се използва за букети, но не е подходящо за празника на влюбените, защото той изпраща послание за неподчинение, което противоречи на вричането във вечна любов на този празник.

Жълти рози

Жълтите рози са много чувствени и красиви. Те са жизнерадостни заради яркия си жълт цвят, наподобяващ греещо слънце, но на Свети Валентин те трябва да се избягват. Символ са на ревността и чувствата, които разединяват любовта. Не са подходящи за поднасяне на Свети Валентин.