Вероятно като дойде време за почистване на кухненските шкафове и ви настръхва косата. Кухнята е едно от помещенията, които искат често почистване, тъй като чистата среда е предпоставка за здравословен живот. До голяма степен начинът на почистване зависят от материала на шкафовете.

Едно обаче е сигурно – почистването им не е лесна и приятна занимавка, пише ezine.bg.Предлагаме ви няколко трика за лесно почистване на шкафовете в кухнята. Вероятно знаете, че дървените плоскости са най-податливи на замърсяване и искат често почистване, пише ezine.bg.

Освен това при тях не трябва да се използват препарати и не трябва да се мокрят много. За почистване на такива шкафове идеална работа върши разтвор от вода с оцет или сода за хляб. Изберете една от тези две смеси и бъдете сигурни, че ще свършат чудеса.

За перфектен завършек на почистването ги полирайте със зехтин и отстранете излишното количество със суха кърпа. За почистване на кухненски шкафове от инокс разтворете една-две супени лъжици сода бикарбонат в литър вода и ги забършете. Ще заблестят от чистота.

След почистването ги подсушете със суха кърпа, тъй като и те като дървените шкафове не обичат мокренето. В случай, че кухненските ви шкафове са изработени от ПДЧ или МДФ, то със сигурност задачата по почистване е значително улеснена.

Тях можете да ги почиствате с универсални почистващи препарати, които не съдържат абразивни частици.

Още новини ТУК

TNS.bg