Съществуват места, на които не бива да носите смартфона със себе си. Сещате ли се кои са те?

На масата за хранене

Смартфоните са създадени, за да бъдат социални инструменти. Те са много полезни, когато по време на вечеря ви хрумне да потърсите филм, на който да отидете, или пък за проверка на часа.

Опасността се крие във факта, че насочвайки поглед към екрана на телефона, вие лишавате всички присъстващи от вниманието ви. 

В спалнята

Ако живеете сами, ще спите по-добре, ако зареждате телефона си в друга стая. Няма да се събуждате посреднощ, за да разберете кой ви изпраща съобщения или е харесал ваш пост. Това изключва вероятността да стоите будни в малките часове на нощта.

Ако не живеете сами и споделяте леглото си с друг човек, изобщо не бива да носите смартфона си в спалнята. Защо? Тъй като искате сутрин да се събудите и да кажете „добро утро“!

В конферентната зала

Това е златно правило – на маса с клиенти не се сяда с телефон. Дори и да не става дума за клиенти, този принцип е добре да се спазва.

Използвайте смартфона си отговорно. Да сте ангажирани със социалната мрежа понякога води до пристрастеност. Извежда ви от баланса, което може да провокира разруха в много ваши взаимоотношения.