Има страхотна храна

Ястията са изключително вкусни и ароматни, приготвени с местни и пресни съставки, особено халуми и сирене фета, които придават допълнителен вкус на много деликатеси.

На 800 километра от Пловдив е изумруденият остров ЛефкадаСедемте йонийски острова са прекрасен маршрут за пътешествениците и през есента

Има чудесен климат

С перфектни климатични условия, Гърция и невероятните гръцки острови ще ви позволят да се наслаждавате на всеки сезон в някоя от прекрасните си дестинации и курорти.

Там не е прекалено горещо или студено и именно това осигурява перфектния климат, който дава възможност да се насладите на страхотна почивка с много дейности.

Има красиви села

Селата на страната са известни с това, че са живописни, всеки от които има своя автентичен чар и отличителни характеристики. Ще видите живописни селища, пълни с колоритни къщи и други исторически забележителности, като църкви. В тях можете да се потопите в типичния гръцки живот. 

Има прекрасно природно разнообразие

Гърция предлага голямо разнообразие от пейзажи и места, които няма да намерите никъде другаде по света.

Разполага с прекрасни паметници и забележителности

Тъй като страната е известна с това, че има няколко обекта на ЮНЕСКО за световно наследство, именно тук ще можете да видите някои от най-невероятните паметници на света.

Сред тях са средновековния град Мистра и археологическия обект на Делфийския оракул, които не бива да пропускате.

Хората са топли и приветливи

Макар далеч от дома, това, което ще ви накара да почувствате Гърция като у дома си са хората, които са наистина топли и приветливи. Тяхното гостоприемство ще направи вашата почивка в страната още по-приятна.

Разнообразни дейности

Страната предлага много възможности, които няма да намерите на друго място. Сред тях са катерене по Метеора; дегустация на мастика, която се приготвя само в Хиос ... и гмуркане в непокътнати заливчета. Това са специални и редки преживявания, които не можете да пропуснете по време на пътуването си тук.

Богата култура и традиции

Поради местоположението си, Гърция има богата култура и традиции, повлияни от многото професии на различни хора в страната.

Има много красиви острови

Страната обхваща архипелаг от хиляди острови, което означава, че ще намерите земни маси с различни размери, форми и качества.

Има прекрасни плажове

Гърция е позната по цял свят с безбройните си красиви плажове, всеки различаващ се един от друг. Докато Миконос има бели пясъчни плажове с чисти и тюркоазени води, то остров Санторини се гордее с вулканични пясъчни плажове от камъчета и черупки.

Превод: Trafficnews.bg