Олимпийските игри предизвикаха вниманието на милиони хора. Бразилия стана една от най-коментираните държави с Копакабана, капоейра, фавели и прекрасна природа.

Изводите лесно се налагат - това е страна на контрасти, но едно нещо е неоспоримо - оттам са най-красивите лица на модния подиум. В това ни убеждава класация, направена от сайта лента.ру на най-успешните бразилски модели в света.

Алесандра Амброзио – бразилката със смесени корени. Известната красавица е от малкото градче Ерешин в южна Бразилия. Тя е наполовина с полски и наполовина с италиански корени. Тя е лице на брандове като брендов ете Next, Armani Exchange, Christian Dior и Ralph Lauren и на „Victoria's Secret", разбира се.

Един от най-известните модели на „Victoria's Secret" е прекрасната Адриана Лима. Тя е родена в бразилския град Салвадор Баия. Има африкански, швейцарски, индийски, японски и португалски корени.

Друг известен бразилски модел, макар и с по-скоро славянски черти, е 34-годишната Ана Беатрис Барос. Тя е родена в бразилския град Итабира в семейство с испански, португалски и италиански корени.

31-годишната Джейса Чиминацо попада в света на модата още на 13 години. Тя е дефилирала за много от най-известните марки. Родена е в щата Рио Гранде.

27-годишната Емануела де Паула завършва десетката бразилски красавици, носещи славата на страната си по света. Хубавата мулатка е родена в Кабу де Санту Агостиньо и започва кариера на модел още като дете. На 9 години тя вече се е снимала в реклами за супермаркети. През 2009 г. влиза в десетката на най-високоплатените модели на света.

Друга бразилка, изкачила се на най-престижните модни подиуми по света, е 36-годишната Жизел Бюндхен. В продължение на много години, тя оглавяваше класацията на „Форбс" като най-високоплатеният модел, поне докато не заяви, че е уморена от кариерата си на модел и иска да се посвети на семейството си. Сега, заедно със съпруга си Том Брейди, заемат първите места в подобни класации, като най-богата двойка в шоубизнеса.

 

Изабели Фонтана е на 33 години и е родена пак в Бразилия - град Куритаба, щата Парана. Тя може да завърти главата на всеки мъж. Логично е снимана в еротичния календар на „Pirelli". Дефилира за модни брандове като „Hermes" и естествено - за „Victoria's Secret".

През април 2015 г. „Victoria's Secret" се обогати с нов „ангел" - 25-годишната Лаис Рибейро. Смуглата хубвица е родена в град Терезина. Още като тийнейджърка отпътува за Ню Йорк, решена да пробва късмета си на модния подиум. Разбира се, не чака дълго да бъде забелязана - харесват я от „Calvin Klein".

Моделката Ракел Цимерман, на 33 г. е добре позната в света на модата. Тя започва кариерата си на световните подиуми още на 14 години. Родена е в Бон Ретиро де Сул, а корените й са германски. В свободното си от работа време се занимава с трансцендентална медитация.

На 29 години червенокосата Синтия Дикер е една от най-атрактивните модели на световния подиум. Тя прилича повече на ирландка, но е родена в бразилския град Кампо Бом. Снимала се е за списание „Sports Illustrated Swimsuit Issue, дефилирала е за Bebe, Gucci, Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana. Славата не я е главозамаяла и тя активно се занимава с благотворителност.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg