Kралицата на рокендрола е родена на днешния 26 ноември! Иженарицаемата Тина Търнър чукна своите 76 години в добро здраве в Швейцария. Анна Мей Бълок има зад гърба си над половинвековна активна кариера, изпъстрена от плияда №1 хитове навсякъде по света и неизброими награди!

Тина Търнър

Знаете ли, че в средата на 50-те години на миналия век кариерата й започва като вокал на групата „Кингс ъф Ритъм“ на покойния й бивш съпруг Айк Търнър. Първият й самостоятелен запис е от далечната 1958 година под псевдонима Литъл Ан. Две години по-късно е представена на света като Тина Търнър, част от „Айк Енд Тина Търнър Ревю“.

Редят се един след друг хит след хит, в началото с дуета, а после и самостоятелни сингли, покорили престижните класации. Тина израства като поддръжник на баптистката църква, но през 1974 приема будизма.

След дългогодишен психически и физически тормоз от страна на Айк, Тина се развежда с него. След кратък труден период изгражда кариера, за която би й завидял всяка една съвременна поп и рок звезда! Тина дамгоса музикалните чартове с класиките си като солов изпълнител, а името на най-продавания сингъл от тавата Private Dancer – What’s Love Got to Do With It е озаглавил биографичния филм за извънмерната изпълнителка, който е адаптиран по автобиографията й.

Тина Търнър

Тина Търнър – едно от най-значимите имена в света на шоубизнеса, е най-успялата жена в рок музиката, с 8 награди Грами и продадени концертни билети повече от всеки неин колега в историята на музиката. Зарядът на сцената за публиката по време на концерт, мощните й вокали и неспирната дългогодишна кариера ще я запазят в сърцата на почитателите й вечно! Библията в световната музика – списанието „Ролинг Стоун“ я поставя под №63 сред стоте най-влиятелни и велики музиканти за всички времена. Място в прословутата Зала на славата на рокендрола Тина Търнър получава още през 1991 г.

TrafficNews.bg