Тя е само на 21 години, американка е и се казва Лекси Алфорд. Момичето, което постигна доста сериозен подвиг. Тя се превърна в най-младия човек на Земята, който е пътувал до всички страни по света, съобщава Bored Panda.

На 2 юни Лекси качи снимка в своя акаунт в Instagram с "официално пътувала до всяка страна по света". Снимката показва Алфорд, държаща лист хартия, на който е написано "Северна Корея, 31 май 2019 г., страна # 196".

Държавата е последният етап от нейното огромно пътуване и крачка към световния рекорд. Нейният уебсайт гордо показва броя на страните, до които е пътувала - 196, за разлика от раздела с държавите, в които не е била, където вече няма нито една.

Момичето е документирало многобройните си пътувания по света не само в своя блог, но и със зашеметяващи снимки, които е качила на своя Instagram профил.

В момента нейната страница има 67.3 хиляди последователи и около 400 публикации с множество изображения.

Алфорд е родена в семейство на туристически агенти, което й дава уникалната възможност да разгледа екзотични места, като Камбоджа, Дубай и Египет, още през детството си, съобщава Forbes, цитиран от profit.bg. Тя започва да спестява на 12-годишна възраст, за да финансира мечтата си да посети всичките 196 суверенни нации на планетата.

До 18-ия си рожден ден Лекси вече е пътувала до 72 държави, което я поставя много по-близо до световния рекорд.

Момичето посочва, че пътуванията й са „напълно самофинансирани”, резултат от харчене на спестяванията й, няколко брандинг сделки и правене на снимки и изготвяне на статии за блогове. Тя също така е намерила време да бъде водещ на туристическо шоу, което ще излезе в ефира през ноември.

За да се вмести в бюджета си, Лекси инвестира много време в проучване на най-добрите цени на полети, както и на най-достъпните места за настаняване. Що се отнася до любимите й дестинации, тя има слабост към места извън утъпкания път на туристите, които описва като "неразбрани" от някои, например Венецуела и Пакистан.