Британски студент плати глоба за паркиране от 110 долара с 11 000 монети, за да изрази протеста си срещу това как университетът на Северна Каролина в Шарлот изразходва събраните по този начин пари, съобщи в. "Мирър", цитиран от БТА.

Стивън Койл, който е заместник-председател на клуба по математика на университета, се възмутил, когато научил, че 80 процента от глобите, събрани от учебното заведение, отиват за местните държавни училища, а не остават в него.

Вместо да плати направо глобата си, Стивън Койл решил да го направи демонстративно, защото, според него, финансирането на училищата не е задължение на студентите, а на всички данъкоплатци. 

Събирането на монетите никак не било лесно. Той трябвало да отиде пет пъти до банката, за да получи пет кутии с по 2500 монети във всяка. Служителите трябвало да ги броят 40 минути.

Стивън Койл е създал и фонд за набиране на средства, които да послужат за поддържане на учебните помещения и за студентския научен клуб. Той се надява да събере 1000 долара, но досега е събрал само 65.

Още новини ТУК

ТrafficNews.bg