Номинираният за "Оскар" актьор Стенли Тучи ("Дяволът носи Прада", "Игрите на глада", "Джули и Джулия") ще се превъплъти в образа на прочутия музикален продуцент Клайв Дейвис в биографичния филм "I Wanna Dance with Somebody", разказващ за живота на Уитни Хюстън, съобщи сайтът Deadline.

Дейвис пръв забелязва таланта на певицата и подписва договор с нея, когато тя е на 19 години. В продължение на години той е неин продуцент и ментор.

Лентата ще покаже и кариерата на легендарната изпълнителка - от първите ѝ стъпки в музикалния бизнес до световните хитове и актьорския ѝ дебют в продукцията "Бодигард". Ролята на Хюстъне поверена на британската актриса Наоми Аки, добила популярност с участието си в "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър", поредицата "Краят на ш****ия свят" на Netflix и др.

Заглавието на биографичния филм е заимствано от един от най-големите хитове на Уитни - "I Wanna Dance with Somebody" ("Искам да танцувам с някого") и има подкрепата на наследниците на покойната звезда, както и на самия Клайв Дейвис.

Каси Лемънс ("Хариет") ще седне на режисьорския стол, давайки живот на сценария на Антъни Маккартън ("Бохемска рапсодия").

Уитни Хюстън, сред чиито хитове са също "I Will Always Love You" и "Saving All My Love for You", почина на 48-годишна възраст през 2012 г. в навечерието на церемонията за наградите "Грами", припомня БТА. Тя беше намерена удавена във ваната на хотел в Бевърли хилс след употреба на кокаин. За нея се знаеше, че от години води борба с наркотична зависимост.

Очаква се биографичната лента "I Wanna Dance with Somebody" да излезе на екран в края на 2022 г.