Звездата от сериала "Модерно семейство" София Вергара е в съдебна битка с бившия си годеник Ник Лоуб за правата над замразени ембриони на двойката, заченати чрез процедурата ин витро през 2013 г. Лоуб иска те да бъдат износени от сурогатна майка, но Вергара не е съгласна, съобщава Би Би Си.

В специална статия в "Ню Йорк Таймс" Лоуб защитава правата на "попечителство" над ин витро ембриони между разделени родители, включително от бащите, и говори за светостта на живота. Съгласно закона на щата Калифорния и двамата родители трябва да дадат съгласието си за износването на детето. Лоуб атакува това, тъй като не се предвижда какво да стане с ембрионите в случай на раздяла.

Бременната жена има правото да роди независимо от мнението на бащата, както и да направи аборт, посочва Лоуб. Той декларира, че ще поеме пълната отговорност по отглеждането на бъдещите деца и няма да ангажира биологичната майка. По думите му мотивацията му не е да има непременно деца от Вергара, а да не допусне ембрионите да умрат.

Съдебната практика на Щатите засега познава 10 подобни случая, като в 8 от тях е било отсъдено в полза на родителя, който не желае поколение. В другите два ищците са спечелили поради невъзможност да създадат деца в бъдеще, дори и ин витро.

София Вергара - най-известната и високоплатена телевизионна актриса в Щатите, не е коментирала изказванията на Лоуб.

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg