Изминаха 30 години, откакто в кината излезе филмът „Хубава жена“, в който се разказва за богат бизнесмен, който се влюбва в непрокопсалата уличница Вивиан, а връзката им прераства в невероятна любовна история.

Филмът става една от най-популярните романтични комедии в историята на киното. 

Лентата излиза на 23 март 1990 година и постигна огромен търговски успех, превръщайки Джулия Робъртс във водеща дама. На днешната дата, родената през 1967-ма година, Джулия Робъртс празнува своя рожден ден. 

Три десетилетия по-късно, нека видим как са се променили любимите ни актьори от „Хубава жена“ и как се развива кариерата им днес.

Джулия Робъртс като Вивиан Уорд

Джулия Робъртс беше на 21, когато е избрана за свирепата Вивиан Уорд. Робъртс каза пред ET, че е направила проучване, за да се подготви за ролята.

„Говорих с много момичета и беше очарователно да чуя техните истории и да видя начина, по който изглеждаха и се обличаха“, каза тя.  

На 23 години получава „Златен глобус“ за ролята си във филма.

Днес тя е на 53 години. Някои от най-добрите ѝ роли през годините са: „Версия пеликан“, „Сватбата на най-добрия ми приятел“, „Ерин Брокович“, „Усмивката на Мона Лиза“, „Яж, моли се и обичай“.

Омъжена е за оператора Даниел Модер и имат три деца.

Ричард Гиър в ролята на Едуард Луис

Ричард Гиър изигра богатия бизнесмен Едуард Луис, който се влюбва във Вивиан Уорд, след като я срещна в холивудския квартал на червените фенери.

След „Хубава жена“ Гиър участва в „Първичен страх“, „Булката-беглец“ и „Чикаго“, за което печели „Златен глобус“ и награда на Гилдията на киноактьорите като част от актьорския състав на филма.

През 2017 г. той сподели своята теория, че вече не участва в големи холивудски филми, защото „това би разстроило китайците“ поради някои политически забележки, които направи на наградите „Оскар“ през 1993 г.

Гиър е женен за испанската публицистка и политическа активистка Алехандра Силва и е баща на две деца.