„Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, днес ще ви предоставя, как минерали и кристали - естествени камъни, действат благотворно на нашето здраве и няколко лечебни рецепти, разбира се.

Лечението с минерали и кристали датира откакто свят светува, ала позволете ми тази тема да бъде в някоя от следващите рубрики на „Скритите послания“.  

Минералите и кристалите имат перфектната геометрия изразена в кристалната им решетка. Научно е доказано, че кристалите са част от седемте симетрични сингонии (системи). Във всяка една от тях „спи” един вулкан от енергия - молекулната маса, която вибрира с определени честоти. Когато тази лавина от уникална енергия се отключи, настъпва феноменалното въздействие на даден кристал като лечебен процес.  

Доктор Стивън Маркаут е доказал научно, че съотношението между дължина и широчина на всяка част от човешкото тяло е равно на числото - 1.618, пример - двете части на лицето долната и горната, като средата е подножието на носа , са равни на константата - 1.618, същото това число  е еквивалент при кристалите. Тоест подредбата на даден минерал за холистично лечение трябва да отговаря на 1.618.  Тази геометрия е изключително важна при работа с минерали и кристали - формата на камъните. Такива камъни, които не отговарят на тази константа се продават по сергиите за по един лев…

След като споменах за формата на естествените камъни, би било интересно да ви запозная и лечебните им цветове. Редно е да отбележа, че цветовата кристална гама е селектирана от древни апокрифи до Авицена, проф. Шрьодер, Иван Митев и още цяла плеяда от светила в литотерапията.

Виолетовите камъни оказват влияние върху белия дроб и снабдяването на мозъка с кислород и понижават чувството на безпокойство. Белите камъни стимулират умственият потенциал. Златистият цвят на камъните отключва жизнеността и настроението и завишава приятно телесната температура. Тъмносините камъни прогонват апатията, меланхолията и депресивните състояния. Също така възстановяват клетките на нервната система. Светлосините камъни нормализират кръвното налягане, регулират дихателната дейност, стимулират работата на бъбреците и намаляват мускулното напрежение.  Жълтите камъни засилват имунната система, въздействат благоприятно при невродермит, алергии и всичко за благото на нашата кожа. Също така стимулират храносмилането и активират отделянето на стомашният сок. Оранжевите камъни стабилизират кръвообращението и обмяната на веществата и активират жлезите с вътрешна секреция.  Зелените камъни стимулират сърдечната дейност, работата на черния дроб и жлъчния мехур, освобождават напрежението от организма, отпускат мускулите. Червените камъни въздействат върху кръвоснабдяването и стимулират сексуалността и премахват умората. Черните камъни успокояват целия енергиен поток, намаляват болката и засилват съпротивителните сили. Черните камъни са бич за раковите клетки. 

И в заключение ви предоставям няколко рецепти за лечение с минерали и кристали от Иван Митев.

Зелен авантюрин - Кожа, повлияна от различни неблагоприятни фактори - замърсяване, акне и др., се почиства с чаша дъждовна вода, в която е престоял къс авантюрин една нощ. С такава вода се мие и изтощена коса. Авантюриновата вода стимулира кръвообращението и регенерацията на кожата. Идеалната комбинация е използването й с талк на прах за масажно втриване. С нея се успокояват и напрегнати очи; положен върху засегнатите места, авантюринът действа болкоуспокояващо.

Амазонит - Изключително ефективен при терапия на страхови неврози. Освен върху третото око при необходимост, сутрин и вечер задължително се поставя за 15 минути върху слънчевия сплит, през останалото време се държи в ръка. При главоболие и мигрена се масажират без натиск слепоочията продължително време, след което се полага върху челния енергиен център. При високо кръвно налягане и смущения в ритъма на сърцето се полага при всеки удобен случай (или поне три пъти дневно) върху гръдната кост.

 Аметист - При склерози се масажира челото вертикално по среда-та с капка зехтин, след което камъкът се полага върху третото око. При синузит минералът се затопля в чаша с вода, в която е поставена една чаена лъжичка сол и многократно се масажират синусите.

Корделит- Препоръчва се при свръхвъзбуда, киселини в стомаха и повръщане. Засилва кръвообращението, понижава кръвното налягане. Предотвратява задържането на вода в тялото. Намалява страховете и депресиите.

При всички тези симптоми в началото на деня се поставя върху челната чакра, като допълнително се изпива чаша вода с потопен в нея от вечерта йолит.

 

За повече информация може да пишете на redaktor@trafficnews.bg.

Езотеричния анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.