Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за широкоразпространените заблуди за камъните, които "носят късмет". 

Пазарите са залети буквално от евтини кристални трикове, герданчета, гривнички от „тибет“, „безплатни“ зодиакални камъчета и други подобни сергийно бутафорни артикули. Бъдете така добри да не попадате в капана на невежеството. „Вашият зодиакален камък“ - великата заблуда“

Естествените камъни не губят своята сила с възрастта или употребата им. Тяхната енергия идва от космоса, а след като се активира е вечна. Трябва също да се отбележи, че природните скъпоценни камъни и кристали са по-силни, отколкото тези, които са изкуствени. Те са просто като снимки в сравнение с мощните естествени камъни, образувани в продължение на милиони години. За това ви препоръчвам да избягвате сергийните разпродажби на камъчета, гривнички и други вредни дрънкулки. Бъдете в синхрон с Вселената.

За щастие, скъпоценен камъни и кристали работят върху тялото на ползвателя в домакинството или работното място, независимо от това дали или не, техните свойства са разбрани изцяло от потребителя. И все пак, свойствата могат да бъдат повлияни от умовете на тези, които участват в производството или носене на всеки елемент, и разбиране за правилното използване на тези мощни дипломати на Вселената – минерали и кристали са от изключителна важност.

Не забравяйте, че злоупотребата с тях може да доведе до сериозни вредни последици. Ако не сте сигурни в качествата на даден камък, консултирайте се с експерт, преди да го приемете в живота си.

В народния фолклол  много се говори за добър късмет и лош късмет. С кристалите, обаче, няма такова нещо като късмет или лош късмет. В някои части на света, магнитните силови полета около определени скъпоценни камъни и бижута са създадени за целите на личните владения и налагането на една воля над друга.

Много хора виждат даден камък и изпитват внезапно-импулсивно желание да го притежават. Те не знаят защо, но искат да имат този конкретен бисер в техните ръце, или да го носят в джоба си, или да го държат в ръката си или около вратът . Когато това се случи, обикновено е необходимо да има вибрационна добавка, която специална за така желаният скъпоценен камък.

Направете своят правилен избор за кристалите

Дори, когато съзнателно се опитвате да си изберете кристал, за колекция, за бижу или за лечение винаги ще се наложи да търсите "дясната" полярност за вашите собствени потребности. Това трябва да се спазва. Въпреки че подобни класове кристали проявяват подобни качества (дясна полярност) и следователно всеки един от вас ще очаква камъка да е с дясна полярност за да се постигне желания ефект, но окото често подвежда. За това използвайте методите за избиране чрез напипване, това е обикновено е оптимума за изпълнение на преобладаващата необходимост.

През цялото си съществуване, ние живеем засегнати от кристала енергия независимо дали я познаваме или не, и независимо дали ни харесва или не. Ръководим се като цяло да живеем в географското местоположение на нашето ежедневно съществуване от последиците от кристалите.

Ние сме водени да се движим към или далеч от области с високо съдържание на минерали, тъй като техните вибрации са с постоянна добавка в нашия аурата и несъзнателно засягат голяма част от нашето ежедневие. На определени пространства се чувстваме по-добре, отколкото на други. Замисляли ли сте, защо? Това е така, защото на местните минерални образувания, има минерали и кристали взаимодействащи с личните ви полета.

Кристали и минерали повлияят на тялото чрез въздействие върху етерното пространство, което се намира точно пред границата на полето на видимост. Човешките тела са заобиколени от електромагнитно поле, което понякога е видимо в специални снимки, известни като Кирлиановите фотографии. Това поле може да бъде заредено с електричество. Лъчистите кристали също имат своите сфери на електрическа енергия, които се носят върху тялото или извършват вибрационно излъчване в непосредствена близост до едно лице и това се ще отразява на тялото и лицето, много добре.

В края да напомня за скъпоценните камъни, те не са панацея за всички проблеми. Те са водачи, които са насочени енергии и да ни помогнат за да се свържем с универсални сили, които ни заобикалят. Те не са само сили, а просто отражения на енергии, които вече са налице и се усилват настроени за наша употреба, а не наша злоупотреба. Злоупотребата с правомощията на кристалите водят до отрицателни последици.

Съществуват твърдения, че цивилизацията на Атлантида е разработила формула с висока степен на разбиране на използване кристалите, формула, която се е оказала разрушителна в резултат на неправилна употреба на тази огромна сила. Използвайте кристалите разумно и пестеливо, и не забравяйте, че целта е да се получи разбиране и контрол върху личната ви аура.

Избягвайте всякакви покупки на неща представяни за минерали и кристали, не се вманиачавайте вярвайки сляпо, че този или онзи камък отговаря на вашата зодия и непременно ще ви донесе щастие и късмет. Не могат и няма как да го сторят, защото отново подчертавам - няма един камък за дадена зодия. Изберете си чист и естествен камък, а не оцветители. Грижете се за него и помнете, той не е предназначен да бъде постоянна патерица, а водач и спътник в света на духовно осъзнаване.

Кристалите са посланици на Вселената!

Езотеричния анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.