СКРИТИТЕ ПОСЛАНИЯ С КРАСИМИР КУРТЕВ : Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя, скритите послания на чакри и кристали.

 

Чакра е център на духовно съзнание, едновременно индивидуално и космическо, както и център на Духовни и Божествени енергии. Чакрите са малки вортекси от енергия. Названието „чакра” идва от санскритското „колело”, т.е. центрове, които препредават Светлина от Източника, през Етера до Физическото.

 Чакрите правят възможно за нас, Божествените Създания, да живеем в човешко плътно тяло. Ако поддържаме тези вортекси от енергия чисти и функциониращи си осигуряваме здраве и просперитет не само за физическото, но и за фините тела.

 „Ако са греховете ви като мораво, Ще станат бели като сняг; Ако са румени като червено, Ще станат като бяла вълна.” Исая 1:18.

 Има седем главни чакри в човешкото тяло, които са описвани от хилядолетия от мистици и лечители, както и пет главни чакри извън тялото над главата. Фактически съществуват хиляди енергийни центрове,запознатите с литотерапията, знаят, че всяко място, където се пресичат два енергийни меридиана е малка чакра.

Повечето от блокажите в енергийния поток, които създаваме, са в нашето ментално тяло /около 60 см около физическото тяло / или в емоционалното ни тяло / около 20 см около физическото тяло / или във физическото тяло.

Цветовете дадени за всяка от чакрите са цветовете, които ще отворят този център. Тук е мястото да отбележа, че цветовете на чакрите съответстват на цветовете на различните камъни.

 На върха на главата се намира Коронната Чакра-  божествена връзка между индивида и Всемира. Също така е и мястото, през което жизнената сила навлиза в цялата система от чакри в тялото. В недоразвито състояние размерът на Коронната Чакра е като на останалите.

 С развитието тя расте и накрая обхваща цялата глава. Нехармонична Коронна Чакра може да причини: прекомерно центриране в себе си, липса на духовност, слаб контрол върху заобикалящата действителност и слаб поток от енергия през цялото време.

Основни камъни : Аметист, бял или прозрачен кварц.

 Третото Око - основни камъни: Лазурит, Сапфир

 Намира се на линията на веждите между очите. Често е виждана като тъмно индигово синьо с или без виолетово, понякога с розово-черешов цвят като сияние около чакрата.

Когато е развита центърът й се превръща в изгарящо Бяло. Това е центърът, в който ние сме едно с Божествената сила. Това е едно от двете места, през които духът може да напусне тялото /например при астрална проекция/. Този център е физически, но се намира в четвъртото измерение.

Този център може да разруши паметта, мигрена, безсъние, невралгия, високо кръвно налягане, лумбаго, ишиас, слаба имунна система.

 В ямката на гърлото се намира друг жизнен център - Гърлената чакра - основни камъни : Аквамарин ,Азурит. Предимно син с по-светли области на синьо и зелено. Тази чакра е много важна за комуникацията, не само външна, но и вътрешна.

Тя е един вид „преводачът” на вътрешните чувства и външните впечатления, свързана е с цикъла на даване и приемане, или обмен на информация. Не хармоничната Гърлена Чакра може да причини: постоянни настинки, удължаване на периода на излекуване, гърлени инфекции, говорни и комуникационни проблеми, също може да доведе до неприятен и сух говор и да повлияе ендокринната система.

 Сърдечна чакра - основни камъни : Розов кварц, Концит и Жадеит / жад / 

Намира се в центъра на гърдите, цветът й е златен, но много пъти може да варира от жълто-златен до меко оранжев. Когато не е отворена е зелена или да ги заземи във физическото тяло и физическия план. Лечители / от всички форми / използват тази чакра в дейността си, защото сърдечният център може да трансформира болестта в много по-лека форма, която след това преминава през Чакрата при стъпалата и в Земята за по-нататъшна обработка.

Трябва да подчертая, че истинската сърдечна чакра не е физическото сърце, а мястото, в което Душата се свързва с физическото тяло - тимусната жлеза. В някои учения тя е наричана Висша сърдечна чакра, докато в действителност тя е оригиналната сърдечна чакра.

Концентрирането на прекалено много енергия във физическото сърце, мислейки че то е вашата сърдечна чакра може да доведе до многобройни болести, най-вече в сърдечносъдовата дейност. Нехармонична Сърдечна Чакра може да причини: белодробни и сърдечни заболявания /например ангина от пренатоварване /,астма, епилепсия, фиброза, хроничен бронхит, депресия, клаустрофобия.

 Слънчевият сплит - основни камъни: Цитрин , Топаз

Тази чакра също притежава свойството да се отмества вляво или вдясно, както сърдечната чакра. Цветът й е жълт, но много често е замърсявана от за действие/ изява; способност да се довеждат нещата до край. Слънчевият сплит е другото място през което Духът може да напусне тялото. Това е най-чувствителната от всички чакри и през нея най-лесно се изпраща енергия. Нехармонична, тази чакра причинява: проблеми с адреналина, нервите, кожата, черния дроб, панкреаса, жлъчката, половите органи, артрит, херния, диабет, анорексия.

 Непосредствено над половите органи се намира Половият център- основни камъни: Карнеол, Тигрово око. Обикновено цветът й е оранжев. Този център разпределя / но не изцяло / енергията по време на сексуален акт. Нехармонична полова чакра може да причини: дисбаланс в ендокринната система, проблеми с мускулите, лошо усвояване на витамин С, проблеми с щитовидната жлеза, проблеми със съня и депресия.

 Коренната или наричана още Базисната чакра – основни камъни: Червен гранат, Опушен кварц се намира в основата на гръбнака. Обикновено е червена или тъмно оранжева на цвят. Този център е първият, който се променя с активирането на кундалини в тялото. Тук са животинските инстинкти и всички неща, необходими за оцеляването. Тук сме силни или се чувстваме такива, защото енергията е в сурова форма и много близо до физическия план.

Нехармонична първа чакра може да причини: сексуални или репродуктивни проблеми, с кръвообращението, синдром на хроничната умора.

 Чакрата при стъпалата - основни камъни: Яспис, Пирит

Тази чакра понякога е възприемана като част от Базисната. Намира се в задната част на стъпалата /забележете, че макар да е на две места - на всяко стъпало - става дума за една чакра /. Цветът й се променя често - тъмно кафяво, тъмно зелено или мръсно жълто. Този център е отговорен за пренасянето на енергия от цялата ви система към Земята. Добре хармонизирана чакра при стъпалата ще ви държи постоянно заземени и концентрирани в делата ви.

Нехармонична чакра причинява: мързел, лоша концентрация, хвърчане в облаците, илюзии, както и невъзможност за трансформиране на енергиите от по-висшите чакри. Добра терапия за този център е ходене бос по земята или пясъка, както и масаж.

Звездата на Земята - основни камъни: Оникс, Берилий 

Един от най-важните и непознати енергийни центрове. Намира се на около 30 см под стъпалата ви и е единствената чакра, която е незавършена като структура и енергии. Това е центърът, който ни превръща от Безграничност от Светлина в хора.

Звездата на Земята засиява в ослепително Бяло и ни помага да живеем напълно пълноценно и проявяващи всички вътрешни качества на духа във физическите си действия. Духовното ни развитие ще превърне този център в Завършен.

 Звездата на Душата - основни камъни бял и черен Кехлибар 

Осмата чакра се намира на около 30 см над главата, първата от Висшите чакри, наричана още Тронът на Душата. Изгарящо зелено-виолетова, което е най-близкият цвят до ултравиолетовото на този център или искрящо бяла на цвят.

Това е чакрата на Божествената Любов. Едно ново начало, което е резултат от из кристализиралата духовност. Това е и мястото, където са всички кармични отношения, всички енергийни модели, създавани през всичките ни животи.

При отварянето на тази чакра човек навлиза в четвъртото измерение, нов духовен светоглед започва да се оформя и започваме да прекрачваме границата на индивидуалността. От тук започва безкрайния ни път към звездите и тук който има нещо човешко. Чрез Звездата на Душата получаваме възможността за качествено нов тип пътуване извън тялото, така нареченото телепортиране.

Чакра - храм, в който можем да видим всичките си прераждания и енергийни модели, които сме създали. Средният брой прераждания, които всички сме имали на тази планета е около 2000 - 2500. В Осма чакра са енергийните отношения, които ни държат в системата от реинкарнация и ни приковават към Земята, не ни позволяват да се съединим с по-висши сили, същества и енергии.

 Отваряйки се Звездата на душата ще ни разкрие един нов свят пред нас, ние не само ще осъзнаваме този нов свят над нас, но и започваме да премахваме енергийните връзки, които ни пречат да бъдем свободни.

 „Това е естествен процес, и когато индивидът е готов, той се отказва от своята "човечност", за да се докосне до нещо много по-великолепно, изпълнено с любов и божествено безкрайно.” 

 Заради силните кармични връзки, този център не се отварял лесно Завистта, злобата, лицемерието, суетността и всичко материално в нас са една съвкупност наречено съпротивление към Безкрайността.