"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя, скритите послания на очите, които издават евентуални заболявания.

Доктор  Люк Оукдън-Рейнер, рентгенолог, който има много изследвания върху болестите и цветовете на очите споделя:

Болести на синеоките хора: Тъй като се подчиняват на елемента вода страдат от болести свързани със системи и органи влияещи се най‐вече от течностите в тялото. Бъбреците са първият орган, който отговаря за освобождаването на водата и солта от организма. Ако те нефункционират добре, поради преобладаващ страх, характерен за хората със сини очи, се отлага влага в белите дробове. Органът, който първи реагира е белият дроб, а след това са бъбреците. В по късен етап от живота им страда лимфната система, отоци. Поради лошото разпределение на течностите дробовете могат да пресъхнат и да се появят алергии, астма, кашлици. Конституцията на тези хора е свръхчувствителна към всичко и склонни към хипер активност водеща до изтощение. Емоционално неустойчиви бързо променят настроенията си и лесно пострадва и психиката им. Синият цвят предупреждава, че могат да бъдат много нежни, но и страхливи. Сексуалността определя самочувствието им.

Болести на хората с кафяви очи: Като цяло хората с кафяви очи притежават силен чревен тракт и устойчива физическа енергия, но поради проявление на голяма лакомия, както в психическо, така и в материално отношение, те го повреждат и претоварват. Най‐често болестите им са свързани с преяждане, отравяне или увреждане дейността на сърцето и кръвно налягане. Поради неразумен начин на живот и преяждане, като умират от инфаркти и инсулти. Лесно се пристрастяват към алкохол, към който изпитват апетит, защото подпомага претоварения им метаболизъм. Поради способността да трупат гняв попадат в инциденти застрашаващи живота им. Обикновено не доживяват дълбока старост, ако не променят отношението си към рационалния начин на живот.

Болестите на зеленооките хора: Основната сила на техния организъм се крепи на черен дроб, жлъчка и далак. Със силата и слабостта на тези органи са свързани и болестите им. Ако чувството им за доброта изчезне се появява цироза, втвърден далак, ставни болести, и болести свързани с лимфата и циркулацията на течностите в тялото. Характерът на тези хора изисква да имат идеали за това, когато липсват такива изпадат в дискомфорт и се поддават на маниакални състояния.Способни са да преживяват дълбоки разочарования.

 Наташа Херц, доктор по медицина, клиничен говорител на Американската академия по офталмология, пише за това какво разкриват очите ви за вашето здраве:  Кафявият до черен ирис е собственост на човек с гъста кръв, обременена с много злъчни екскременти, заради което тя се движи бавно и трудно се охлажда. Тази характеристика я определя, като гореща. В резултат на горещината хората с тази кръв са лесно възбудими и по‐лесно изпадат в гняв и ярост. Единственото средство, което ги успокоява е хлад и студ. Това са хората които имат голяма нужда от масажи и разтоварващи диети. Обикновено добре си похапват и се пристрастяват към алкохол, което още повече сгъстява кръвта им. Добре ги пречистват ограничения рацион, включващ плодове и зеленчуци, като избягват алкохола. Охлаждащите билки ги лекуват. Да се хранят в луксозна обстановка.

 Зелените и пъстрите очи са израз на наличието на вятър и суша. Като цяло се водят смесен тип и при тях поддържането на хормоналния баланс е най‐трудно. Имат силно реактивна нервна система и импулсите им са неконтролируеми. Заради прекомерния електричен заряд на невро‐трансмитерите се получава бързо изпарение на течностите, а от това и изсушаването на тялото. Нарушения воден баланс нарушава всички процеси в тялото, заради което те страдат от най‐тежките заболявания. Много често трябва да се пречистват, да консумират достатъчно количество течности, да се лекуват с успокоителни билки и релаксиращи терапии. За тях са особено подходящи закаляващи процедури.

 Какво казва медицината за цвета на очите?

Според древната медицина цветът на ириса се определя от качеството на кръвта.

Синият и сивият ирис притежават кръв свободна от етер и водород, но за това пък е богата на азот. Определя се, като водна и рядка. На цвят кръвта е с светло червена и по‐трудно се съсирва. Тя лесно и бързо се процежда през кръвоносните съдове, заради което бързо реагира на всякакви външни фактори. При нея по‐силно изразена студената енергия, заради способността й бързо да се охлажда. Едно от доказателствата за ролята на качеството на кръвта върху цвета на очите е, че бебетата се раждат със сини очи, които се променят във времето според генетиката им.

Хората със сини очи са със студени крайници и страдат от излишъкът на студ в тялото. Тяхната натура е свръхчувствителна и трябва винаги да се съобразяват със средата, в която се намират, но най‐много страдат от емоционалната си характеристика. Лекуват се с затоплящи терапии и топла храна - най‐вече топло течна. Това е единствения тип, който не се лекува с билки, а с положителни емоции.