Всеки си има любими цветове, нюанси и изобщо палитри, от които черпи вдъхновение при избора на дрехи, цвят за стените на дома или мебели. Когато става въпрос за облекло, няма какво толкова да се чудим – в гардероба може да има десетки цветове и всеки ден да ги комбинираме по различен начин.

Когато обаче говорим за цвят в жилището става малко по-сложно. Не че не можем да боядисваме всеки ден в различен цвят, но някак няма да е практично. Същото се отнася и за покупката на диван, кухненско обзавеждане и пр. Всичко трябва хем да си отива, хем да ни харесва. И все пак е добре да имаме опция да внесем разнообразие тогава, когато имаме нужда от промяна. Именно затова дизайнерите съветват да изберем един базов цвят, към който можем да добавяме цветни елементи без да стане кич. Такъв цвят е сивият.

Избираме примерно диван в сивата гама и после само разнообразяваме с различни цветове възглавнички. Можем да добавим сини, червени, жълти, лилави и още какви ли не, без комбинацията да изглежда нелепа. И не е необходимо да се спирате само с възглавничките, а може да се развихрите и с някое цветно канапе, картина, ваза или покривка.

Вижте и няколко идеи за „сиви“, но не скучни всекидневни:

 

 

Снимки: ElleaDecor.bg