Модата на клипсовете за коса, познати от 90-те години, не само се завръща, но и ще бъде големия моден тренд през 2019 година. Те определено ни напомнят за годините, когато все още бяхме малки момиченца и можехме да открием украшенията по различни сергии и малки магазинчета. 

Мама постоянно ни караше да носим шноли, за да не ни влиза косата в очите. Пеперуди, цветя, или от онези - металните, а ние никак не ги харесвахме...

Днес, доста години по-късно, видяхме същите тези метални шноли първо при Кендал, a после и при Бела Хадид.

Така, изтъркулвайки се година се година, вълшебните шноли отново са хит сред дамите, с тази разлика, че могат да бъдат закупени от големите фешън магазини, от различни платформи в онлайн пространството и от малки бутици. 

Повторното въвеждане на този аксесоар за коса означава, че можем да направим традиционните прически да изглеждат нови и различни.

Особено актуално е тяхното използване върху коса на вълни, захваната от едната страна с красивите бижута. Те допълват по неповторим начин и косата, прибрана на кок.

Можете да ги откриете във всевъзможни варианти и форми - надписи, звездички, с перли, камъни или традиционни - изборът е огромен.

За да бъдете в крак с модните тенденции - наредете фибичките една срещу друга или ги застъпете, важното е да имате минимум 3-4 в косата си.

Ето и няколко предложения, които задължително да изпробвате този сезон: