След малко повече от месец ще имаме възможност да ползваме свръх технология и за изсушаването на косите си, тъй като британска компания създаде ултразвуков сешоар.  

Фирмата производител на прахосмукачки е вложила четири години и изхарчила 71 милиона долара за създаването на сешоар от ново поколение. За това време са били създадени 600 прототипа, регистрирани са над 100 патента и е използван трудът на 103 специалисти. Перките на сешоара с марка се въртят с главоломна бързина - 110 хиляди оборота в минута. По този начин честотата на издавания звук е твърде висока и не може да се улови от човешкото ухо. Създателите на устройството подчертават, че сешоарът Supersonic изсушава по-добре и е много тих за устройство от подобен тип. за да се оправдае по някакъв начин цената от 400 долара (299 лири).

Според наличната информация моделите са тествани над 1600 километра човешка коса. Специалистите са проследили реакциите на косъма на топлината и на въздушното течение, за да създадат идеалния уред.

Протеините на косата се повреждат при температури над 150 градуса по Целзий. Сешоарът на компанията развива максимална температура от 90 градуса, а работната му е 69 градуса.

Очаква се новият уред да се появи на британския пазар през юни.

Още новини четете ТУК

TNS.bg