Преди през миналия месец да удари джакпота в размер на 768 млн. долара от щатската лотария Powerball, 24-годишният Мануел Франко се опитвал да докара спестяванията в банковата си сметка до 1000 долара.

Това вероятно вече не е проблем за Франко, който тази седмица получи третия най-голям джакпот в историята на лотарията в САЩ.

Франко, който живее в Милуоки, Уисконсин, купува единствения печеливш билет за тегленето на 27 март. Във вторник той избра да получи сумата наведнъж, което означава, че от лотарията ще му бъдат преведени 477 млн. долара. След като плати всички дължими данъци, за него ще останат чисто около 326 млн. долара.

“Преди да спечеля лотарията, най-голямата ми грижа бе да се опитам да докарам баланса по банковата ми сметка до 1000 долара,” заяви Франко на пресконференцията при получаването на наградата. Той също така заяви, че отишъл на работа ден след като разбрал, че е спечелил джакпота, но напуснал още същия ден и повече не се върнал.

Франко купува печелившия билет на бензиностанция близо до Милуоки, и твърди, че в онзи ден “се чувствал късметлия”, докато плащал за билетите на цена от около 10 долара.

Той добавя, че се чувствал до такава степен късметлия, че дори помислил дали да не намигне на охранителните камери в бензиностанцията, докато купува билетите.

Когато си проверявал билетите в деня след тегленето, Франко твърди, че вече бил “супер въодушевен”, без дори още да е стигнал до края, тъй като вече бил спечелил 4 долара от един от билетите, пише profit.bg. Сърцето му обаче започнало да бие лудо, когато проверил няколко пъти билета, който печелел 768 млн. долара.

“След това крещях в продължение на 5-10 минути. Добре че съседите не ме чуха,” казва Франко.

Някои щати позволяват на спечелилите лотарията да запазят анонимността си, но Уисконсин не е от тях. Това означава, че Франко трябваше да разкрие своята самоличност, за да получи наградата си.

Той разполагаше със 180 дни, но изчака малко по-малко от месец след тегленето. Междувременно той наел екип от адвокати и финансови консултанти, които да му помогнат да планира какво да прави с внезапно сполетялото го богатство.

Франко обеща, че няма да стане поредният спечелил от лотарията, който после фалира, но заяви, че не е напълно сигурно какво ще прави с печалбата. Той планира да пътува, да плати висшето образование на свои роднини и също така да дари част от средствата за благотворителност.