Понеделник сутрин обичайно мислим за всичко друго, но не и как да се енергизираме и подготвим за следващите поне пет работни дни. Всичко е разхвърляно - мислите ни, дрехите ни.. забравяме къде сме оставили чашата за кафе. 

Има начин да се преборим с лошата коцентрация и да се освежим, а и да откриваме живителната течност без затруднение. Ако сте постоянни, ефектът е толкова поразителен, че няма и да си помислите да не отделите 2 минути за йога.. на УМА. Преди да натиснете "хикса" на статията, защото не сте гъвкави, бързаме да ви успокоим, че единственото, което се изисква от вас са няколко клякания. 

Съветите са от гурото на умственото усиляване, Мастър Чоа Кок Сюи, който издава книга "Йога за развитие на свръх мозъка".

Ето какво трябва да направите, за да активирате и енергизирате мозъка си:

Обърнете се на изток. Допрете езика си до небцето. Стиснете долната месеста част на дясната ушна мида с палеца и показалеца на лявата ръка. Стиснете долната месеста част на лявата ушна мида с палеца и показалеца на дясната ръка. Лявата ръка трябва да бъде от вътрешната страна, а дясната ръка трябва да бъде от външната страна. Едновременно с клякането вдишайте. Едновременно с изправянето издишайте. Направете 14-21 повторения. Всички тези препоръки трябва да бъдат следвани с цел мозъкът да бъде енергизиран и активиран.

Йога за развиване на свръхмозък трябва да бъде правена почти всеки ден, за да бъдат многократно енергизирани и активирани мозъчните клетки. Не практикувайте йога за развиване на свръхмозък два дни преди, по време на и два дни след месечния ви цикъл. В този период Половият енергиен център е изпълнен със сивкава енергия. Практикуването на йога за развиване на свръхмозък през този период ще издигне замърсената енергия към по-високо разположените енергийни центрове и мозъка. Ако Половият енергиен център и/или Основният енергиен център на някого са замърсени, за него ще бъде по-добре, ако първо му бъде направено местно енергийно изчистване, след което да практикува.

Йога за развиване на свръхмозък е извънредно проста техника, разработена от Мастър Чоа Кок Сюи, която се основава върху принципа за движението на жизнената енергия (прана) в тялото и акупресурата на ушната мида. Чрез Йога за развиване на свръхмозък енергията от по-ниско разположените чакри се издига до чакрата на челото и коронната чакра, като увеличава интелектуалния капацитет.