Операционната система Windows 10 вече е инсталирана на над 350 милиона устройства по света, но само нищожна част от организациите ползват новата платформа. Много по-трудно е за Microsoft да убеди компаниите да преминат към Windows 10, за разлика от обикновените потребители. Според изследване на SoftChoice, почти всички организации продължават да работят с Windows 7.

Проучването обхваща над 402 хиляди устройства в 169 компании от Северна Америка и е проведено в периода януари-май 2016 г. Оказва се, че само 0,75% от организациите в САЩ и Канада са преминали към версия 10. Цели 91% от проверените компании използват Windows 7, а 5% са все още на Windows XP, която дори не се поддържа от Microsoft. 4% разчитат на Windows 8.

Разбира се, популярността на Windows 10 ще нараства оттук насетне, но въпросът е с каква скорост, пише technews.bg. Поддръжката на Windows 7 приключва през януари 2020 г., а Microsoft едва ли иска да повтори историята с XP, която се оказа по-жизнеспособна, отколкото се предполагаше.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg