Първа тамплиерска сватба вдигат рицарите и дамите в България в шато до Сопот. Брат Атанас от Варна и сестра Милена от София ще си кажат днес "Да" пред Бога и хората, като преди това ще изпълнят стар средновековен ритуал. Той ще бъде воден лично от Румен Ралчев, Велик приор на Велик Приорат България, пише "Стандарт".

През тунел от мечове, вдигнати от 10 рицари, ще минат младоженците. Те ще носят на раменете си белия плащ с кръст. Ще стъпват по пътека, осеяна с рози. 10 сестри от ордена ще хвърлят цветове над главите им. След това Наско и Милена ще влязат в рицарския квадрат, където чрез специален ритуал ще усетят енергията и силата на цялото братство. Накрая те ще бъдат венчани според всички канони на православната традиция.

25 професори пък събра на езотерична беседа професор Румен Ралчев завчера в библиотеката на молитвения дом на тамплиерите в София. Целта на сбирката бе да представи пред научните среди перипетиите, през които е минал, докато защити дисертацията си в Калифорнийския университет и стане първият професор по езотерика в България. В края на май Ралчев получи удостоверението си за професор от престижното щатско висше учебно заведение. Дисертацията му е "Основи на езотериката като наука". Сред участниците в беседата е бил и ректорът на Софийския университет "Свети Климент Охриски" професор Иван Илчев.

Oще новини ТУК

TrafficNews.bg