Избор на служител спрямо зодията му? Това вече се случва, при това в богата Австралия, където фирма за подбор на кадри иска от кандидатстващите и изрично да упоменат кой е астралният им доминант. 

Фирмата насърчавала хора от зодиите Телец, Рак, Риби, Скорпион и Лъв да представят своите автобиографии, защото представителите на тези зодии били най-добрите служители, пише Vsekiden.com.

А ето и какви са служителите, спрямо зодиакалните им знаци:

Овен

Хората, родени под този знак, са амбициозни, конкурентни и целенасочени. Те обичат да работят за себе си и се справят добре като предприемачи. Като служители те изпълняват внимателно, усърдно и енергично всяка своя задача поставена от друг човек. Овенът е отговорен работник, който бързо се изкачва по корпоративната стълба. Ако обаче той не вижда поле за изграждане на кариера, се демотивира и започва да се оглежда за друга работа.

Телец

Хората, родени под този знак, са отлични служители - непоколебими, фокусирани, методични. Когато обаче работят в шумна и хаотична среда, стресът ги променя и изнервя. Тяхната упоритост често е единствената пречка пред това да бъдат избрани за най-идеалните служители. Докато се чувстват полезни, Телците напредват в кариерата, ако ли не - започват да се скатават в офиса.

Близнаци

Близнаците са известни със своите добри умения за комуникация и с това, че могат умело да свършат двадесет задачи наведнъж. Подобно на колегите си Водолеи, те имат бърз ум, който има нужда от постоянно стимулиране и затова няма да ги задържите със скучна работа. Близнаците обичат да работят в големи офиси и да общуват с много хора, иначе стават начумерени, ако им липсва социално взаимодействие. Като цяло, те търсят приятели на работното място.

Рак

Тези хора са по-склонни да се грижат за всички останали в офиса, а не за самата работа. Те хвърлят усилията си в детайлите, а не в основните задачи. Според тях основната им роля е да поддържат офис средата емоционално стабилна и благоприятна. В действителност те са стабилни служители, които обаче не обичат да поемат рискове.

Лъв

Те са арогантни и много уверени служители, които искат да бъдат на управленски позиции и да поемат властта, с която да се хвалят. Тяхното най-добро качество е че са лидери, които могат да поемат отговорността и да мотивират другите. Те умеят да запазват хладнокръвие в стресови ситуации. Проблемът им е, че са много конкурентни натури, които не обичат да бъдат засенчвани.

Дева

Девите имат педантичен, аналитичен характер, който ги прави супер продуктивни. Те могат да работят дълги часове в офиса и дори да си вземат работа за вкъщи. Обичат също обичат да мрънкат и да се оплакват, с което обезпокояват колегите си. Тази тяхна негативност често е твърде досадна, но пък са много бдителни и никога не оставят нещо недовършено.

Везни

Тези хора са популярни в офиса със своето очарование и задълбоченост. Тъй като винаги търсят баланс, прехвърлят тази енергия и в създаването на справедлива хармония на работното си място. Те стават отлични мениджъри, които успяват да овладеят всяка конфликтна ситуация. Проблемът им е, че са нерешителни и многото работа ги натоварва психически.

Скорпион

Те са надеждни служители, които обаче вдигат бунт, когато не са съгласни с нещо в офиса. Те работят най-добре в професионалните среди, които им позволяват да се съсредоточат върху лични отговорности. Обичат да създават драми в офиса, тъй като реагират бурно и понякога непочтително. В същото време са супер старателни и фокусирани, заради което колегите им им завиждат.

Стрелец

Стрелците са с много приятни личностни черти, които ги правят отлични колеги и шефове. Излъчват увереност и ентусиазъм, но често поемат повече работа, отколкото могат да свършат. Поемането на твърде много отговорности ги кара да оставят задачите си недовършени. В същото време са склонни да не се тревожат много за това, което дразни работодателите им. Те са умни и способни, но понякога не намират баланса заради нетърпението си.

Козирог

Представителите на тази зодия са изключително продуктивни служители, които виреят добре в почти всяка работна среда. Те са склонни да се фокусират върху постигането на успех в кариерата си, но пък често си създават врагове в офиса, заради своята непреклонност, тесногръдие и неприемане на промените. Когато работата не върви според техния модел, стават кисели и нетърпеливи.

Водолей

Водолеите обичат да поемат различни отговорности и позиции. Те са надеждни служители, които обаче маршируват в ритъма на собствения си барабан. Те лесно формират приятелства с колегите си и стават приятели на шефовете си, тъй като са верни и добронамерени по душа. Проблемът им е, че са леко неуравновесени да вървят нагоре в кариерата. Освен това се отегчават лесно и не обичат да бъдат в застой, затова са склонни да си сменят често работното място.

Риби

Рибите попадат в списъка на австралийската компания най-вече заради това, че са изключително лоялни и много старателни в службата. Те са сдържани служители, които се ангажират емоционално с компанията, за която работят и вярват сляпо на своите шефове. Лошото на хората от тази зодия е, че когато не харесват работата си или заплащането си, те го правят доста очевидно като не спират да мърморят и недоволстват.

Още новини ТУК

TNS.bg