Тъжна реалност е, че някои хора умират, когато са на почивка. Но какво се случва, когато сте насред океана на круизен кораб?

Бивша служителка на круизен кораб разказа подробности по темата в своя TikTok акаунт.

Певицата Дара Стар Тъкър, е плавала из Карибите и Средиземно море на круизни кораби преди около 10 години, предаде glasnews.bg

„Бях певица на круизен кораб преди около 10 години и живях на кораб в Средиземно море и Карибите около шест месеца. Чувала съм доста истории за крузините кораби.“

Дара казва, че колегите ѝ са ѝ казали, че може би четири до 10 души умират на всеки круиз... има много възрастни хора на корабите и често се стига до трагедия.

Круизните кораби са построени подготвени с идеята, че хора може да починат, докато плават.

Затова всички те имат действителни морги - въпреки че не се рекламират по очевидни причини. Телата могат да се съхраняват в тях около една седмица.

Адвокати обясняват, че когато някой умре, останките му трябва да се съхраняват в моргата, докато круизният кораб стигне до следващото си пристанище, за да може тялото да бъде разтоварено от кораба и прехвърлено на местните власти.

Но те обясняват, че изваждането на тялото е само началото на процеса за тези, които са загубили някого.

„След като тялото на пътника бъде извадено от круизния кораб, зависи от семейството да уреди тленните останки на техния любим човек да бъдат изпратени у дома. Това може да бъде предизвикателство, особено ако тялото на пътника се намира в далечна чужда държава и може да бъде скъпо без застраховка,“ обясняват още юристите.