Компанията издател на култовото мъжко списание „Плейбой" проучва възможности за продажба, съобщи изпълнителният директор Скот Фландърс. Така след като беше обявено, че се търси купувач за имението „Плейбой", сега вече офертата явно важи за цялата компания, включително за сайта на „Плейбой", списанието, лицензи и др.

Активите на империята „Плейбой" се оценяват на повече от 500 млн. долара, отбелязва Си Ен Ен. Новината за евентуалната продажба идва, след като списанието обяви, че спира да публикува голи снимки с аргумента, че са остарели.

Промяната в стратегията си от изданието обясниха с невъзможността си да се конкурират с безплатната порнография в интернет. Тиражът на изданието е паднал до 800 000 бройки от внушителните 5,6 млн. копия през 1975 г., припомня Би Би Си. През януари компанията обяви за продан имението „Плейбой", известно с пищните си партита, за 200 млн. долара.

Според условията обаче на основателя на списанието Хю Хефнър трябва да му се позволено да остане да живее в имението до края на живота си. Имотът все още не е намерил купувач. Хю Хефнър е основал „Плейбой" през 1953 г. с Мерилин Монро на корицата.

Първият брой на списанието, със снимката на Мерилин Монро на корицата, излиза през 1953 година. В различни периоди, на корицата му са се появявали Синди Крауфорд, Памела Андерсън и други известни американки.

Първият брой е издаден в САЩ в тираж 51 хиляди през декември 1953 година. През ноември 1972 г. е продаден рекорден брой списания - над 7 милиона копия. Днес числото не надвишава 800 хиляди.

Oще новини ТУК

TNS.bg