Копие от комикса, който представи Супермен на света, стана най-скъпият комикс в света, след като беше продаден за 6 милиона долара на търг.

Heritage Auctions съобщиха, че копието на Action Comics No. 1 , комиксът от 1938 г., включващ първото появяване на Супермен, е привлякло рекордно висока оферта от 6 милиона долара на търга в четвъртък.

Комиксът, изобразяващ емблематичния Човек от стомана на корицата си, беше проверен от услугата за класифициране на колекционерски предмети CGC и му беше дадена оценка „Много добре+ 8.5“, което го прави третото най-високо оценено копие на Action Comics No. 1.

CGC каза, че се смята, че само около 100 копия от комикса все още съществуват, тъй като услугата е класифицирала само 78 копия през годините.

Комиксът е публикуван от National Allied Publications, предшественика на съвременния DC Comics.

Предишният рекорд за най-скъп комикс беше копие на Супермен номер 1, което беше продадено частно за 5,3 милиона долара през 2022 г.

Предишният най-скъп комикс, продаден на търг, беше копие на CGC Near Mint+ 9.6 на Amazing Fantasy No. 15, първото появяване на Spider-Man, което беше продадено за 3,6 милиона долара през септември 2021 г.