Посивяването на косата е често срещан козметичен проблем, който засяга както мъжете, така и жените, дори ненавършили 50 години. Факторите, които ускоряват процеса са няколко – най-често това е стрес, прекарана болест или сте генетично предразположени. Побеляването се появява в резултат на неспособността на организма да произвежда меланина, който е част от фоликула на всеки косъм, пише Delo.bg. След като производството на меланин в космения фоликул спре, косата започва да посивява. За щастие, природната медицина има какво да Ви предложи, когато става въпрос за запазите или възстановите Вашия естествен цвят на косата. Тази изцяло натурална рецепта е една от най-полезните за лечение на проблема със сивите коси.

Какви продукти са Ви нужни?

200 мл ленено масло,
4 лимона (белени)
3 скилидки чесън
1 килограм мед

Как да приготвим сместа?

Нарязвате на ситно обелените лимони и скилидки чесън. Добавяте лененото масло и меда. Разбърквате до получаването на хомогенна смес и я съхранявате в един или няколко стъклени съда, които държите в хладилник. Приемайте по една супена лъжица от тази смес два пъти на ден преди хранене.

Други естествени средства, които допълнително ще забавят появата на сива или бяла коса.

– Масажирайте скалпа два пъти седмично в продължение на 2-3 месеца с краве масло.

– Друго ефективно лечение е смес от 1 кг кисело мляко и 1 супена лъжица дрожди. Консумирайте по една-две лъжици от тази смес преди всяко основно хранене.

– В метален съд сложете да заври 500 мл кокосово масло. Добавете няколко листа от къри. Отстранете маслото и го оставете да се охлади. Прилагайте върху скалпа си като масажирате нежно. Оставете да действа в продължение на няколко минути, преди да го изплакнете.

Още новини ТУК

TNS.bg