Американец иска да заведе дело срещу родителите си, обвинявайки ги, че са унищожили колекцията му от порнографски материали на стойност 29 000 долара, пише Daily Mail.

Анонимният колекционер се премества да живее отново при родителите си през октомври 2016 г., след като се развежда със съпругата си. 10 месеца по-късно обаче той напуска дома им след "битов инцидент", съобщават полицейските източници, цитирани от изданието.

През ноември 2017 г. родителите изпращат с куриер останалите вещи на сина им, а той забелязва, че порно колекцията липсва. По думите му става въпрос за над 400 видео касети, 1 600 DVD-та, 160 CD-та и над 70 секс играчки.

Искът му е на стойност 86 822 долара - сума, която включва стойността на унищожените артефакти, както и необходимите средства за възстановяването им.

В приложените към иска документи той цитира имейл, изпратен до родителите му, в който пише, че ако са имали някакъв проблем с вещите му, е трябвало да го споделят с него, за да може да ги премести.

"Вместо това вие предпочетохте да си мълчите и да се държите отмъстително", пише още анонимният порно колекционер.

Малко по-късно получава и отговор от баща си: "Ако щеш ми вярвай, но причината да унищожа порнографията беше заради собственото ти психическо и емоционално състояние. Бих направил същото и ако бях намерил килограм кокаин. Някой ден, надявам се, ще ме разбереш".      

Освен това загриженият родител припомня епизоди от тийнейджърските години на сина си и факта, че е бил изключван от гимназията и от колежа заради това, че продавал порнографски материали на своите съученици.

"Още тогава те предупредих, че ако отново открия порно в дома ми, ще го унищожа", категоричен е той.

Колекционерът твърди, че е изпратил до полицейските служители 44 имейла, които съдържат пълния списък с унищожените филмови заглавия, пише profit.bg. Органите на реда обаче са отказали да отправят официално обвинение към неговите родители.