Колкото и да потискаме проблемите си, те са загнездени в подсъзнанието ни и един такъв тест може да ги изведе на повърхността.

Какво те тревожи в момента? Отговор на този въпрос ще намериш, след като погледнеш тази илюстрация:

Какво е първото нещо, което видя?

То разкрива причината за тревогите ти и най-доброто решение за тях, пише Dama.bg.

А ето ги и отговорите:

1. Пантерите

Ако първо си видяла пантерите, основната причина за стреса в живота ти е любовната ти връзка. Усещаш, че двамата сте се отдалечи един от друг и нямаш представа накъде вървят нещата. Най-доброто решение е да поговориш с половинката си за това, което те тревожи. Комуникацията често е ключът към разрешаването на всички лични проблеми.

2. Лъвовете

Ако първо си видяла лъвовете, в момента се бориш с тежките отговорности, които си избягвала от известно време. Ти се грижиш за всичко и за всички, но не и за себе си. Семейството и приятелите ти те мислят за много силна и отговорна, но ти се чувстваш на ръба и нямаш енергия да се занимаваш със себе си, например най-накрая да отидеш на лекар или на фризьор. Няма нищо лошо в това понякога да си малко егоист и да поставиш себе си на първо място. Вземи си почивка!

3. Зебрите

Ако първо си видяла зебрите, най-големите ти притеснения в момента са свързани със здравето ти или със здравето на някой близък човек. Лекото притеснение е нормално и то ни стимулира да живеем по-здравословно, но ако притеснението се превърне в силна тревожност и страх, това може да породи други проблеми. Храни се възможно най-здравословно, спортувай по-често и не се тревожи за неща, които не зависят от теб.

4. Жирафите

Ако първо си видяла жирафите, значи се притесняваш за работата и финансите си. Чудиш се дали напредваш професионално, дали това е оптималната заплата, която можеш да получаваш, да не говорим, че отговорностите ти постоянно се увеличават и трябва да научаваш нови и нови неща.

Ако смяташ, че си недооценена на работното си място, опитай се да повишиш квалификацията си и да си потърсиш нова работа.

5. Синята птица

Ако първо си видяла синята птица, това означава, че се чувстваш изгубена и самотна. В днешно време общуваме най-вече дистанционно – чрез съобщения, имейли, споделени снимки. На теб обаче ти липсва истинската комуникация. Време е да се обадиш на приятелките си и да си организираш няколко срещи.

6. Двете птици

Ако първо си видяла двете птици, това означава, че те мъчи самота, но не знаеш как да говориш за чувствата си и си мислиш, че никой няма да те възприеме сериозно. Недей да потискаш емоциите си и се довери на приятелите и семейството си – ако нещо те тревожи, значи е достатъчно важно, за да бъде споделено. Проблемът е, че винаги си била много независима и си свикнала да се справяш с всичко сама, но понякога трябва да се отпуснеш и да се научиш да споделяш. Ако никога не разкриваш истинските си емоции, приятелите ти няма как да знаят, че имаш нужда от тяхната помощ.